טארט טאטן הוא קינוח צרפתי של תפוחים מקורמלים המכוסים בשכבת בצק פריך. לפני ההגשה הופכים את הטארט, ומתגלה מראה יפהפה של פרוסות תפוחים וקרמל. המילה טאטן התחברה לטארט הזה, מכיוון שהוא הומצא במלון המשפחתי הקטן של האחיות טאטן.
אני יודעת שאתם אוהבים טארט טאטן, ואם תלחצו עליי אקדיש מדור גם לתפוחים, אבל אנחנו - בבננות עסקינן! אז הטארט הזה הוא הגרסה הבננית לטארט, ולא תאמינו כמה היא טעימה. זה קינוח קל מאוד להכנה, למרות מה שנדמה לכם. תצטרכו להצטייד במחבת שיכולה גם להיות על הגז וגם להיכנס לתנור, ואתם יכולים לגשת לעבודה.
חומרים:
1 חבילת בצק עלים מופשרת, עדיף על בסיס חמאה (משתמשים בכשליש חבילה)
קמח לקימוח המשטח
50 גרם חמאה
2/1 כוס סוכר חום כהה
1/4 כפית מלח
3 בננות גדולות או 4 בינוניות
1 כף מיץ לימון
1 כף ברנדי (לא חובה)
הכי מעניין

טארט טאטן בננות במחבת אחת | צילום: אפרת ליכטנשטט
הכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, וחותכים החוצה עיגול בקוטר של המחבת. שימו את המחבת הפוכה על הבצק, וסמנו את העיגול בעזרת סכין.
3. חותכים את הבננות לחצי לאורכן.
4. ממוססים את החמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר והמלח ובוחשים ללא הפסקה.
5. כעבור שלוש דקות, כאשר התערובת מסמיכה מעט ומשנה את צבעה לענבר, מוסיפים את הבננות כשחלקן הפנימי פונה מטה. ייתכן שתצטרכו לחצות בננה אחת כדי למלא את המחבת בצורה יפה.
6. מבשלים כשלוש דקות. חשוב לא להזיז את הבננות החל בשלב הזה.
7. מוסיפים את מיץ הלימון והברנדי ומבשלים עוד כשתי דקות.
8. מכסים את הבננות בעיגול הבצק שחתכנו, ותוחבים את הקצוות שלו פנימה לתוך המחבת, כך שיסגרו את הטארט היטב.
9. מכניסים את המחבת לתנור ואופים 25־30 דקות, עד שהבצק מזהיב ומתייצב.
10. מקררים כחמש דקות לפני שהופכים לצלחת הגשה.
11. מגישים עם גלידת וניל או עם קצפת (או גם וגם).
12. נשמר בקירור עד יומיים, אך הכי טעים ביום ההכנה.
עוד מתכונים עם בננות



