מרכיבים ל־12 מאפינס
3 בננות בינוניות או 2 גדולות ובשלות
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן רגיל
½ כוס (100 גרם) סוכר דמררה
הכי מעניין
1 ביצה (לגרסה טבעונית שמים 100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק)
½ כוס (70 גרם) קקאו איכותי (לא שוקולית)
1 כוס (140 גרם) קמח רגיל או כוסמין
1 כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן או שוקולד חלב, או שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
2. מניחים עטרות נייר בתבנית קאפקייקס (או מכינים לבד בעזרת ריבועי נייר אפייה).
3. מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה.
4. מוסיפים סוכר, שמן וביצה וטורפים היטב.
5. מניחים נפה או מסננת על הקערה ומנפים פנימה את החומרים היבשים: קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח.
6. מערבבים בכף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה.
7. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה. אבל לא לערבב יותר מדי.
8. מחלקים לעטרות נייר (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית) עד 3/4 מהגובה, ומקשטים בעוד קוביות שוקולד אם רוצים.
9. אופים במשך 15 עד 20 דקות, או עד שקיסם יוצא כמעט יבש עם פירורים לחים.