10-12 מאפינס
מרכיבים
2 בננות בשלות
הכי מעניין
3 ביצים
¼ כוס סירופ מייפל
1 קורט קטנטן של מלח
שתי כוסות קמח שקדים
1 שקית אבקת אפייה (כ־10 גרם)
אפשרויות לתוספות:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
¼ כוס צימוקים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־175 מעלות. עדיף על מצב טורבו אבל לא חייב.
- מניחים בקערה גדולה את הבננות ומועכים בעזרת מזלג, מוסיפים ביצים, סירופ מייפל ומלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים לבלילה אחידה.
- מוסיפים את התוספות ומערבבים (אפשר גם בלי תוספות). מוזגים את הבלילה לתבניות שקעים מרופדות בעטרות נייר – ¾ מגובה השקע, ולא עד למעלה.
- מכניסים לתנור לאפייה של 25-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.
* המאפינס נשמרים בקופסה אטומה במקרר במשך חמישה ימים או במקפיא במשך חודש וחצי