מאפינס בננה ללא גלוטן

את הקמח הרגיל ובכמה דקות של עבודה יתמלא הבית בניחוח קסום

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מאפינס בננה. | אסי רוז

מאפינס בננה. | צילום: אסי רוז

10-12 מאפינס

מרכיבים

2 בננות בשלות

הכי מעניין

3 ביצים

¼ כוס סירופ מייפל

1 קורט קטנטן של מלח

שתי כוסות קמח שקדים

1 שקית אבקת אפייה (כ־10 גרם)

אפשרויות לתוספות:

100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

¼ כוס צימוקים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־175 מעלות. עדיף על מצב טורבו אבל לא חייב.
  2. מניחים בקערה גדולה את הבננות ומועכים בעזרת מזלג, מוסיפים ביצים, סירופ מייפל ומלח ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים לבלילה אחידה.
  4. מוסיפים את התוספות ומערבבים (אפשר גם בלי תוספות). מוזגים את הבלילה לתבניות שקעים מרופדות בעטרות נייר – ¾ מגובה השקע, ולא עד למעלה.
  5. מכניסים לתנור לאפייה של 25-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.

* המאפינס נשמרים בקופסה אטומה במקרר במשך חמישה ימים או במקפיא במשך חודש וחצי