חומרים:
½ כוס + 2 כפות שמן קוקוס (או 100 גרם חמאה רכה)
½ כוס סוכר רגיל
100 גרם אבקת סוכר
2 כפיות אבקת ג'ינג'ר (או כפית אחת, לעוגיות חריפות פחות)
½ כפית קינמון
¼ כפית מלח
½ כפית אבקת אפייה
1 ביצה
2 כוסות קמח
2-3 כפות מים לפי הצורך

עוגיות ג'ינג'ר | צילום: אפרת ליכטנשטט
הכנה:
- מקרימים במיקסר עם וו גיטרה שמן קוקוס, סוכר ואבקת סוכר.
- מוסיפים את התבלינים ואת הביצה וממשיכים לערבל עד לאחידות.
- מורידים את המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח. אם הבצק נראה פירורי מידי מוסיפים כמה כפות מים עד שהוא מתאחד לכדור. מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, יוצרים דיסקיות שטוחות, עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה במקרר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- אם קיררתם את הבצק יותר מחצי שעה, הוציאו אותו כחמש דקות לפני תחילת העבודה כדי שלא יהיה קר מידי.
- מרדדים כל דיסקית לעובי 4-5 מ"מ, על משטח מקומח מאוד, וקורצים צורות. הבצק הזה אוהב להיות קר, ולכן בכל פעם שמצטברות לכם "שאריות" מהצורות, אחדו אותן לדיסקית ושילחו למקרר לכמה דקות.
- מעבירים את העוגיות לתבנית ואופים כ-10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בצדדים.
- מקררים לגמרי לפני שמאחסנים בקופסה אטומה.
אולי תרצו להכין גם



