מרכיבים
פורמה מרובעת בגודל 25X25
20 גרם ג'לטין
120 גרם מים
הכי מעניין
350 גרם סוכר
90 גרם מים
100 גרם סירופ מייפל
אבקת וניל
קורנפלור לציפוי
אופן ההכנה

מרשמלו | צילום: גיא אשכנזי, Agency K
1. מניחים את הפורמה על תבנית או משטח ישר מרופד בנייר אפייה ומשמנים את הנייר ואת דפנות המסגרת.
2. בקערה קטנה שמים ג'לטין ו־120 גרם מים, ומניחים בצד עד להספגה של הג'לטין במים.
3. בקלחת קטנה שמים סוכר, מים ומייפל ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה.
4. לאחר ההרתחה מפסיקים לבחוש, ומניחים לרתיחה של עוד 3 דקות.
5. מוזגים את התערובת הרותחת לקערת נירוסטה של מיקסר עם וו הקצפה, ומתחילים להקציף במהירות נמוכה.
6. ממיסים את ספוג הג'לטין במיקרוגל במשך כ־30 שניות ומוזגים את הנוזל לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה.
7. בכל כמה דקות מעלים את מהירות ההקצפה, עד שמגיעים למהירות הגבוהה ביותר. שימו לב שמשך ההקצפה לא יעלה על 10 דקות. לאחר מכן מוסיפים וניל לפי הטעם ומקציפים במשך דקה נוספת.
8. בודקים שהקצף הגיע לדרגת "סרט": צובטים בעזרת שתי אצבעות מעט מהתערובת, ואז מפרידים ביניהן. אם המעט שלקחנו נמתח בין שתי האצבעות כמו סרט, התערובת מוכנה.
9. מוזגים את התערובת למסגרת המוכנה על נייר האפייה ומניחים להתקשות של 12 שעות בטמפרטורת החדר.
10. מפזרים מעל המרשמלו שכבה נדיבה של קורנפלור כדי להקל על החיתוך. משמנים סכין וחותכים לקוביות.
11. מצפים כל קובייה בקורנפלור ומעבירים לצנצנת אטומה ללחות.
המרשמלו הוא למעשה צמח ביצות שהצרפתים הפכו למעדן לעשירים בלבד
עוד מתכונים מתוקים




