לא רוצים לטגן? הכינו את הסופגניות החמודות האלה. מינימום רגשות אשם, מקסימום טעם, קטנות־קטנות ונפלאות. עוברים את החג בשלום!
מרכיבים
לכ־90־100 סופגניות קטנות
בקוטר 3 ס"מ
1 ביצה בגודל L
¼ כוס (50 גרם) סוכר
1 כוס (240 מ"ל) חלב חם
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
2 כפיות תמציות וניל
4 כוסות (560 גרם) קמח
120 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
לציפוי
150 גרם חמאה מומסת
1 כוס (200 גרם) סוכר + 2 כפיות קינמון
הכי מעניין
אופן ההכנה
1. בקערת המיקסר טורפים יחד את הביצה והסוכר. מוסיפים את החלב החם, השמרים, המלח והווניל, ומערבלים היטב עד להמסה של השמרים.
2. מוסיפים רק שתי כוסות קמח (מחצית מסך הכמות) ובעזרת וו הלישה לשים את התערובת.
3. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ובהדרגה מוסיפים את קוביות החמאה. אם החמאה לא רכה, אפשר לרכך כל קובייה בעזרת הידיים לפני שמוסיפים אותה לקערה. ממשיכים להוסיף את כל כמות החמאה (אם החמאה לא נטמעת היטב, עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת כף מסייעים להטמעה).
4. מוסיפים את יתר כמות הקמח וממשיכים את פעולת המיקסר במהירות נמוכה, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה ונמשך כלפי מעלה על וו הלישה. ממשיכים ללוש עוד כמה דקות נוספות עד שהבצק הופך לחלק וגמיש.
5. מעבירים את הבצק לקערה נקייה. יוצקים מעליו כמות קטנה של שמן ומגלגלים את הבצק כך שישומן מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. כשהבצק תפח מעבירים אותו למשטח נקי (אין צורך לקמח או לשמן את המשטח). מרדדים אותו לעלה בעובי של כ־1.5 ס"מ וקורצים בעזרת חותכן עוגיות עיגולים בקוטר של כ־3 ס"מ.
7. מניחים את הסופגניות הקרוצות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים, ומתפיחים כ־25 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל־200 מעלות.
8. אחרי 25 דקות של התפחה, מכניסים לתנור ואופים כ־8־10 דקות, או עד שהסופגניות הקטנות משנות את צבען לזהוב בהיר.
9. מוציאים מהתנור וטובלים כל סופגנייה בעודה חמה בחמאה המומסת, ומיד בקערת הסוכר והקינמון.
10. מניחים בצלחת הגשה ומצננים מעט. הסופגניות טובות ביום הכנתן.
עוד כתבות בנושא



