לביבת חנוכה אפויה: הדרך הבריאה והטעימה להאיר את שולחן החג

לביבות החנוכה האפויות האלה מוכיחות שלא צריך טיגון כדי לקבל זהב אמיתי: גרסת ירק קלילה, קראנצ'ית וריחנית, שנעלמת מהשולחן מהר יותר ממה שמדמיינים

לביבות זוקיני ובצל ירוק. | אפרת ליכטנשטט

לביבות זוקיני ובצל ירוק. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

3 זוקיני

1 תפוח אדמה קלוף (לא חובה)

צרור בצל ירוק קצוץ דק־דק

הכי מעניין

3 ביצים

100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (או גבינה אחרת לטעמכם)

1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין או רגיל

1 כפית מלח

1 כפית אבקת שום

½ כפית אבקת אפייה

מעט שמן זית לשימון הנייר אפייה/לטיגון

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
  2. מגרדים בפומפייה או במעבד מזון את הזוקיני ותפוח האדמה וסוחטים היטב מכל הנוזלים בעזרת חיתול בד, מגבת או מסננת.
  3. מערבבים היטב את כל החומרים לעיסה אחידה.
  4. משמנים היטב את נייר האפייה ומניחים תלוליות מהעיסה, משטחים ללביבה בגובה אחיד ובעזרת מברשת מברישים בשמן זית גם מלמעלה.
  5. אופים במשך 25־35 דקות עד שהלביבות יציבות ושחומות.

מגישים חם עם יוגורט / שמנת חמוצה / טחינה.

עוד מתכונים לחנוכה