מרכיבים
3 זוקיני
1 תפוח אדמה קלוף (לא חובה)
צרור בצל ירוק קצוץ דק־דק
הכי מעניין
3 ביצים
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (או גבינה אחרת לטעמכם)
1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין או רגיל
1 כפית מלח
1 כפית אבקת שום
½ כפית אבקת אפייה
מעט שמן זית לשימון הנייר אפייה/לטיגון
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
- מגרדים בפומפייה או במעבד מזון את הזוקיני ותפוח האדמה וסוחטים היטב מכל הנוזלים בעזרת חיתול בד, מגבת או מסננת.
- מערבבים היטב את כל החומרים לעיסה אחידה.
- משמנים היטב את נייר האפייה ומניחים תלוליות מהעיסה, משטחים ללביבה בגובה אחיד ובעזרת מברשת מברישים בשמן זית גם מלמעלה.
- אופים במשך 25־35 דקות עד שהלביבות יציבות ושחומות.
מגישים חם עם יוגורט / שמנת חמוצה / טחינה.
עוד מתכונים לחנוכה



