לביבות טעימות בצורה לא רגילה, שאתם הולכים לאמץ לכל השנה.
מרכיבים
15־20 לביבות
800 גרם ארטישוק ירושלמי מקולף
1 תפוח אדמה בינוני מקולף
1 בצל גדול מקולף
1 ביצה
½ כוס (70 גרם) קמח
½ כפית אבקת אפייה
½1 כפיות מלח
1 כפית אבקת שום
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
הכי מעניין
להברשה: 4־5 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית.
2. מרסקים את כל הירקות במגרדת גסה (אם מגררים במעבד מזון חשוב לא לגרר על חורים גסים מדי, אחרת הלביבות מתפרקות).
3. סוחטים את הירקות היטב ונפטרים מכמה שיותר נוזלים בעזרת חיתול בד או בעזרת מסננת.
4. מוסיפים לירקות את את כל שאר החומרים והתבלינים ומערבבים היטב.
5. יוצרים לביבות שטוחות בעזרת הידיים ומניחים על הנייר ללא רווחים גדולים.
6. מברישים את הלביבות בעוד קצת שמן זית.
7. אופים 25־35 דקות עד שהלביבות מוכנות (טועמים כדי לוודא שהן מוכנות).
מגישים חם, לצד יוגורט או שמנת חמוצה.
עוד מתכוני חנוכה בריאים



