מרכיבים (לכ-35 עוגיות):
1 כוס קמח כוסמין (או קמח רגיל)
1 כוס קוואקר להכנה מהירה
½ כוס קמח שקדים
¼ כפית מלח
½ כפית קינמון (לא חובה)
1 כפית אבקת אפייה
½ כוס אגוזי פקאן קצוצים
1 כוס קינואה מבושלת (מתקבלת מכשליש כוס קינואה יבשה)
½ כוס גזר מגורר (כ־1 גזר גדול)
½ כוס סירופ מייפל אמיתי
2 כפות סוכר
2 כפות גדושות שמן קוקוס נוזלי
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק או שוקולד צ׳יפס
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, קוואקר, קמח שקדים, מלח, קינמון, אבקת אפייה ואגוזים.
3. בקערה נוספת מערבבים קינואה, גזר, מייפל, סוכר ושמן.
4. מאחדים בין היבשים לרטובים.
5. לבסוף מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד לאחידות (אם אתם רוצים שהשוקולד יהיה בולט מלמעלה, כמו בצילום, יש לשמור מחצית מהשוקולד ו״לתקוע״ אותו על הכדורים לפני האפייה).
6. יוצרים כדורים קטנים בקוטר 3־4 ס״מ ומניחים על נייר האפייה במרווחים.
7. אופים כ־18 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ומתייצבות. העוגיות שומרות על מרקם רך במרכז גם כשהן מוכנות. שומרים בקופסה אטומה עד שלושה ימים.
טיפ: אפשר להשמיט את האגוזים, וכך העוגיות הופכות למושלמות לנשנוש עבור ילדים קטנים.
הכי מעניין
עוד כתבות בנושא





