"אחרי החגים" הוא אחד הביטויים הכי ישראליים שיש. זה לא סתם צירוף מילים, אחרי החגים זה זמן מיתולוגי שבו אנחנו מבטיחים לעצמנו לעשות כושר, לסדר את הארונות, להתחיל פרויקט בעבודה או להפסיק לאכול מתוק. וברגע הזה, שבאמת נופלת ההבנה שהחגים נגמרו, ואיתם גם אינספור הארוחות, הקידושים, ההזמנות לארוחות חגיגיות "קטנות" שבאחת הופכות למשתה. פתאום אנחנו מגלים שבמשך חודש שלם חיינו במטבח או סביב שולחן.
אני אוהבת את החגים, את המפגשים המשפחתיים, את השפע ואת הצבעוניות. אבל בסוף כל חג, אחרי עוד סיבוב של קינוחים ואחרי עוד "רק תטעמי קצת מזה", הגוף שלי צועק לי: די! יש תחושה פיזית של צורך לנוח, לא רק לישון בצהריים אלא גם להקל על עצמנו דרך הצלחת. ולכן עבורי, אחרי החגים הוא הזמן לחזור למטבח מתוך מקום אחר - לא של חגיגיות וראוותנות, אלא ממקום של איזון, פשטות וחידוש כוחות. וזה בדיוק הזמן לשלוף את המתכונים לסלטים שהם ארוחה אחת שלמה.
לחתוך סלט כזה זה לא אומר לוותר על טעם או על יצירתיות. להפך, אלו הן מנות מגרות, ומספקות וגם מזינות. קערות סלט שמכילות בתוכן ארוחה שלמה אלו מאכלים שמאפשרים לנו להחזיר את הגוף לשגרה עם אנרגיה טובה. להגיש לשולחן ארוחה שמעניקה הרגשה קלילה בגוף, ארוחה שבסיומה קמים מהשולחן עם חיוך.

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency
בריא באפס מאמץ
מרכיבים
1 כוס קינואה מבושלת ומצוננת לחלוטין
2 מלפפונים קצוצים דק
8-10 משמשים מיובשים
½ אבוקדו חתוך לקוביות
¼ כוס עלי נענע
¼ כוס כוסברה
¼ כוס פטרוזיליה
½ כוס שקדים פרוסים
½ כוס גרגרי חומוס מבושלים (אפשר גם קפואים)
לרוטב
4 כפות שמן זית
1 כף דבש
מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה
100 גרם גבינת פטה מפוררת
אופן הכנה
1. בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב.
2. בקערה גדולה שמים קינואה, מלפפונים, משמשים, אבוקדו ועשבי תיבול.
3. מוסיפים שקדים, חומוס ואת הרוטב ומערבבים היטב.
4. מפזרים מעל את הגבינה ומגישים.

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency
הכי ישראלי שיש
מרכיבים
½ חציל חתוך לקוביות גדולות
3 כפות שמן זית
מלח
פלפאחרי החגל שחור גרוס
1 תפוח אדמה קלוף, מבושל וחתוך לקוביות
½ כוס גרגרי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש גם בקפואים)
1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
1 מלפפון חתוך לקוביות
3-4 עלי חסה קיסר פרוסים
½ פלפל חריף מנוקה מחרצנים ומגידים פרוס דק (לא חובה)
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים
¼ כוס עלי נענע קצוצים גס
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה גס
לרוטב
2-3 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה
3-4 ביצים קשות חצויות לאורך
2-3 כפות טחינה גולמית
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. בקערה שמים חציל, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים לתבנית ומפזרים בשכבה אחידה, מכניסים לתנור ל־15-20 דקות עד שהוא מקבל גוון שחום, מוציאים ומניחים בצד להצטננות במשך 2-3 דקות.
3. בקערה גדולה שמים את שאר מרכיבי הסלט ואת מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את החצילים ומערבבים.
5. מזלפים מעט טחינה גולמית, מניחים ביצים מעל ומגישים.

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency
קליל, מרענן וצבעוני
מרכיבים
300 גרם פילה דג ים טרי ללא עור
½ כוס קוסקוס מבושל ומצונן לחלוטין
½ כוס עלי נענע
½ כוס עלי כוסברה
½ כוס עלי פטרוזיליה
½ צרור עירית
1 כוס עגבניות שרי צבעוניות חצויות לאורך
½ צ'ילי אדום חריף פרוס דק (לא חובה)
4 כפות שמן זית
מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד
מלח
פלל שחור גרוס
להגשה
1 גביע יוגורט
אופן ההכנה
1. בעזרת סכין חדה מאוד חותכים את הדג לקוביות, מניחים בקערה גדולה ומוסיפים את שאר מרכיבי הסלט.
2. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
3. יוצקים את היוגורט לצלחת הגשה ומורחים אותו באופן שיכסה את כל פני הצלחת.
4. עורמים את הסלט על היוגורט ומגישים.
אפשר להשתמש באיזה דג שאוהבים, בתנאי שהוא דג טרי. בשום אופן אי אפשר להשתמש בדג קפוא שהופשר.
אפשר לגוון בעשבי התיבול - להוסיף או להחסיר לפי מה שאוהבים. אפשר להשאיר אותם שלמים, אבל מי שרוצה יכול כמובן לקצוץ.