נראות כמו קונדיטוריה אבל קלות בטירוף: שושני קצף ופטל מושלמות

שושני קצף ופטל: מאפה עדין וממכר שמצדיק כל רגע במטבח

שושני קצף ופטל | גיא אשכנזי, Karela Agency

שושני קצף ופטל | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לבצק

200 גרם חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל אמיתית

הכי מעניין

1/3 כוס סוכר לבן

4 חלמונים

500 גרם קמח לבן

1 שקית אבקת אפייה

1 גביע שמנת חמוצה

מעט מלח

למילוי

4 חלבונים

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1¼ כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל אמיתית

קליפה מגורדת מתפוז אחד

1 כוס פטל קפוא

שושני קצף ופטל | גיא אשכנזי, Karela Agency

שושני קצף ופטל | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק: מחברים למיקסר וו גיטרה, ושמים בקערה חמאה, וניל וסוכר. מקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

2. מוסיפים את החלמונים אחד־אחד עד שהם נבלעים בתערובת, מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. מנפים פנימה קמח, ומוסיפים מלח ואבקת אפייה. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ללישה קצרה, רק עד שמתקבל בצק אחיד.

4.  מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי, מקומח קלות. מרדדים למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.

5. מכינים את המילוי: במעבד מזון טוחנים את הפטל הקפוא למחית חלקה.

6. בקערת המיקסר מקציפים חלבונים, ומוסיפים סוכר לאט ובהדרגה עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.

7. מוסיפים אינסטנט פודינג, גרידת תפוז ותמצית וניל, ומקציפים כשתי דקות נוספות.

8. מוסיפים את מחית הפטל ומערבבים קלות רק עד שנוצרים שבילים של פטל בתוך הקצף.

שושני קצף ופטל | גיא אשכנזי, Karela Agency

שושני קצף ופטל | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

9. מחממים תנור לחום של 170 מעלות, מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים.

10. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח למלבן דק בגודל של כ־20 על 35 ס"מ.

שושני קצף ופטל | גיא אשכנזי, Karela Agency

שושני קצף ופטל | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

11. מורחים שכבה אחידה של מילוי על מלבני הבצק, מגלגלים בעדינות לגליל, ומכניסים למקפיא לכחצי שעה עד להתייצבות.

12. בסכין גדולה וחדה פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי של כ־2 ס"מ, ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפיה, ומכניסים לתנור ל־20־25, עד שהשושנים מקבלות גוון זהוב.

עוד כתבות בנושא

י"ג בכסלו ה׳תשפ"ו03.12.2025 | 10:57

עודכן ב