רחת לוקום לעצלנים | מתכון

ממתק ים–תיכוני, כישוף סוכר אמיתי

רחת לוקום | גיא אשכנזי, Agency K

רחת לוקום | צילום: גיא אשכנזי, Agency K

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מקור השם כנראה מערבית: ראחת אל חלקום, שפירושו "סיפוקו של הגרון".

מרכיבים

400 מ"ל מיץ תפוזים

450 גרם סוכר

הכי מעניין

70 גרם קורנפלור

קורנפלור נוסף לציפוי

רחת לוקום | גיא אשכנזי, Agency K

רחת לוקום | צילום: גיא אשכנזי, Agency K

אופן ההכנה

1. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בקלחת קטנה מניחים סוכר ומיץ תפוזים ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה.

3. לאחר הרתיחה מוסיפים 70 גרם קורנפלור ובוחשים היטב עד שכל האבקה מוטמעת היטב.

4. מנמיכים את האש וממשיכים לבחוש תוך כדי בישול, עד שנוצרת עיסה דביקה.

5. מוזגים את העיסה לתבנית ומניחים לצינון והתקשות בטמפרטורת החדר.

6. מפזרים שכבה נדיבה של קורנפלור מעל העיסה וחותכים לקוביות. מצפים כל קובייה בנפרד בקורנפלור, מעבירים לכלי אטום ללחות ושומרים במקום יבש.

לעוד קינוחים שווים