מרכיבים
לבצק
500 גרם קמח לבן מנופה
1 כף שמרים יבשים
הכי מעניין
½ כוס סוכר לבן
1/3 כוס שמן
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס חלב
קורט מלח
למילוי
100 גרם חמאה רכה
1 כף גדושה קינמון
1 כוס סוכר
להברשה
1 ביצה טרופה
לסירופ
½ כוס סוכר
1 כוס מים
אופן ההכנה
1. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ־10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
4. בקערית קטנה מערבבים את מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
5. מחלקים את הבצק ל־6 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק למלבן דק מאוד (כ־3 מ"מ).
6. על חמישה מעלי הבצק מורחים מילוי, את העלה השישי משאירים ללא מילוי.
7. עורמים את עלי הבצק המרוחים זה על זה, ומעל השכבה העליונה מניחים את העלה שללא המילוי.
8. מרדדים את הערמה למלבן בעובי של כחצי ס"מ, ובעזרת סכין חדה חותכים את מלבן הבצק לרצועות ברוחב של כ־2 ס"מ.
9. מלפפים כל רצועת בצק סביבה עצמה כמו בורג, ומגלגלים כל בורג לצורה של שבלול.
10. מניחים את שבלולי הבצק במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומתפיחים 20-30 דקות.
11. מברישים שוב את שבלולי הבצק בביצה טרופה ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות עד שהמאפים תפוחים וזהובים.
12. בינתיים מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן שמים את הסוכר והמים ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
13. מוציאים את המאפים מהתנור ומברישים אותם בנדיבות בסירופ סוכר.
עוד כתבות בנושא





