צ׳ורוס זו סופגנייה עם טעם של חוצלארץ. היא נראית מסובכת להכנה, אך למעשה מדובר בבצק רבוך שמטגנים אותו! ההכנה כיפית ומשמחת (כי מה יכול להיות מהנה יותר מזילוף לתוך שמן רותח?) והתוצאה יפהפייה וטעימה. תנו צ׳אנס לצ׳ורוס!
אל תשכחו להצטייד בשקיות זילוף וצנתר משונן.
מרכיבים
לבצק רבוך:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
¼1 כוסות (300 מ"ל) מים
¼ כוס (50 גרם) סוכר
¼ כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
¼1 כוסות (175 גרם) קמח רגיל
2־3 ביצים
הכי מעניין
לטיגון:
2 ליטר שמן
לציפוי:
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית קינמון
לגנאש שוקולד מריר:
200 גרם שוקולד מריר
150 מ״ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. בסיר גדול שמים חמאה, מים, סוכר, מלח ווניל, מחממים על אש קטנה ומביאים לרתיחה.
2. מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות בכף עץ.
3. מחזירים את הסיר לאש, ובוחשים עד שנוצר בצק אחיד שמתחיל להיפרד מדפנות הסיר.
4. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ־10 דקות, עד שהבצק מגיע לטמפרטורת החדר.
5. מוסיפים ביצה אחת ומערבלים עד שהיא נטמעת בבצק.
6. עורכים את ״מבחן האצבעות״: מועכים קצת בצק בין שתי אצבעות. אם הוא נמתח ויוצר שפיצים יפים, אין צורך להוסיף עוד ביצים. אנחנו רוצים לקבל בצק שמצד אחד נוח לזלף ומצד שני ישמור על הצורה ולא יהיה רך מדי. אם יש צורך מוסיפים עוד ביצים. אפשר לטרוף את הביצה ולהוסיף רק חלק ממנה.
7. מערבלים עד שהבצק אחיד וחלק.
8. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן.
9. מחממים שמן בסיר. כדי לבדוק אם השמן מספיק חם, מטפטפים טיפה קטנה של בצק לשמן: אם היא צפה ויש בועות רבות סביבה, השמן בטמפרטורה הנכונה.
10. מזלפים את הצ'ורוס ישירות לתוך השמן, ועם מספריים גוזרים אותם לאורך הרצוי.
11. כשהצ׳ורוס שחומים מניחים אותם על נייר סופג. אחרי דקה מעבירים אותם לתבנית עם סוכר וקינמון, ומגלגלים אותם.
מגישים עם גנאש שוקולד.
גנאש שוקולד:
1. בקערה בינונית שמים את השוקולד.
2. בקלחת קטנה שמים שמנת ומביאים לסף רתיחה.
3. מוזגים את השמנת על השוקולד וממתינים כדקה.
4. טורפים היטב את השוקולד והשמנת לגנאש אחיד.
5. מצננים מעט לטמפרטורה שנוח למזוג.
אם הגנאש מתקרר מדי, מחממים כמה שניות במיקרוגל.
עוד מתכונים לחנוכה


