אם לא טיגנתם סופגניות אשל בחנוכה לפחות פעם אחת, לא יצאתם ידי חובת החג.
המתכון האלמותי של אמא שלי פורסם כאן לפני שש שנים, אך לאור הדרישה החוזרת בכל שנה אני מביאה אותו שוב, עם צילומים חדשים.
מרכיבים
½2 כוסות (350 גרם) קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה*
2 ביצים
2 גביעי אשל/יוגורט 3% שומן ומעלה
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית קינמון (לא חובה)
¼ כפית מלח
הכי מעניין
לטיגון:
1־2 ליטר שמן חמניות
למילוי:
ריבת תות
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר גדול ועמוק.
2. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה עד שהתערובת אחידה.
3. כדי לבדוק אם השמן מספיק חם, מטפטפים טיפה קטנה של בצק לשמן: אם היא צפה ונוצרות בועות רבות סביבה – השמן בטמפרטורה הנכונה.
4. יוצקים מהבלילה כף גדושה לתוך השמן (אני משתמשת בכף מדידה גדושה וזה נוח מאוד). מנסים להתקרב לשמן כמה שיותר (זהירות!) ולהוריד את הבלילה מהכף במהירות כדי שיצא בצורת כדור.
5. שמים מספר סופגניות, רק עד שפני השמן מלאים ולא יותר.
6. מטגנים כשלוש דקות מכל צד, עד שהסופגניות שחומות ונאות. הן נוטות להתהפך מעצמן, ואם הן לא מתהפכות הופכים אותן אחרי 2־3 דקות.
שימו לב לטמפרטורת השמן במהלך הטיגון. אם הסופגניות משחימות במהירות, הנמיכו את גובה הלהבה.
7. מניחים את הסופגניות המוכנות על נייר סופג, מזריקים ריבת תות ומפזרים אבקת סוכר.
*אפשר להחליף את הקמח ואבקת האפייה בקמח תופח
עוד מתכונים לחנוכה



