לכ־10 יחידות
רכיבים
לבלילה:
2 גזרים חתוכים לרצועות דקיקות (עדיף בעזרת קולפן ג'וליאנים או מנדולינה)
הכי מעניין
1 בצל סגול קטן פרוס לרצועות דקות
1 כוס גבעולים של בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) חתוכים לרצועות קצרות
¼ ראש כרוב אדום פרוס דק
1 כוס קמח
1 כוס מים קרים מאוד
2 כפות קורנפלור
1 כפית משחת מיסו (לא חובה)
½ כפית אבקת שום
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
לטיגון:
שמן צמחי
לרוטב:
4 כפות סויה
2 כפות חומץ אורז
2 כפות מים קרים
1 כף מירין או דבש
½ כפית שמן שומשום
2 כפות שומשום קלוי
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את הירקות ומייבשים.
2. בקערה גדולה מערבבים את שאר חומרי הבלילה, מוסיפים את הירקות ומערבבים היטב.
3. יוצקים שמן במחבת לגובה של 2 ס"מ ומחממים.
4. בעזרת שתי כפות מניחים במחבת תלוליות של הבלילה, בקוטר של 6-5 ס"מ. הן לא צריכות להיות סימטריות ולא גבוהות במיוחד.
5. מטגנים 4-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.
6. הגשה: מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים לצד הלביבות.
* מומלץ לחתוך דק־דק את הירקות כדי לגרום למנה להיות קריספית במיוחד.
* אפשר להכין את הבלילה מראש ולשמור במקרר עד לטיגון.