מתכון ללביבות ירק קוריאניות

טרנד טיקטוק שלקחתי לכיוון קצת אחר: יותר ירקות ובגודל אישי

לביבות ירק קוריאניות. | תימור לוי–יוטקוביץ

לביבות ירק קוריאניות. | צילום: תימור לוי–יוטקוביץ

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לכ־10 יחידות

רכיבים

לבלילה:

2 גזרים חתוכים לרצועות דקיקות (עדיף בעזרת קולפן ג'וליאנים או מנדולינה)

הכי מעניין

1 בצל סגול קטן פרוס לרצועות דקות

1 כוס גבעולים של בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) חתוכים לרצועות קצרות

¼ ראש כרוב אדום פרוס דק

1 כוס קמח

1 כוס מים קרים מאוד

2 כפות קורנפלור

1 כפית משחת מיסו (לא חובה)

½ כפית אבקת שום

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

לטיגון:

שמן צמחי

לרוטב:

4 כפות סויה

2 כפות חומץ אורז

2 כפות מים קרים

1 כף מירין או דבש

½ כפית שמן שומשום

2 כפות שומשום קלוי

אופן ההכנה

1. שוטפים היטב את הירקות ומייבשים.

2. בקערה גדולה מערבבים את שאר חומרי הבלילה, מוסיפים את הירקות ומערבבים היטב.

3. יוצקים שמן במחבת לגובה של 2 ס"מ ומחממים.

4. בעזרת שתי כפות מניחים במחבת תלוליות של הבלילה, בקוטר של 6-5 ס"מ. הן לא צריכות להיות סימטריות ולא גבוהות במיוחד.

5. מטגנים 4-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.

6. הגשה: מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים לצד הלביבות.

* מומלץ לחתוך דק־דק את הירקות כדי לגרום למנה להיות קריספית במיוחד.

* אפשר להכין את הבלילה מראש ולשמור במקרר עד לטיגון.