לביבות תפוחי אדמה, גזר ותרד

מתכון ללביבות תפוחי אדמה, גזר ותרד

לביבות תפוחי אדמה, גזר ותרד. | אפרת ליכטנשטט

לביבות תפוחי אדמה, גזר ותרד. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (15־20 לביבות)
½ ק"ג תפוחי אדמה מגורר גס (כשני תפוחי אדמה בינוניים)
100 גרם תרד קצוץ דק־דק
2 גזרים (כ־150 גרם) מגוררים גס
1 ביצה
3 כפות קמח חומוס (או קמח אחר)
½ כפית קינמון
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
½ כפית תבלין כוסברה טחונה (לא חובה)
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור

לטיגון
½ ליטר שמן רגיל

לגרסה אפויה
3־4 כפות שמן זית

הכי מעניין

אופן ההכנה
1. סוחטים היטב את הגזר ואת תפוחי האדמה המגוררים ונפטרים מכמה שיותר נוזלים בעזרת חיתול בד או בעזרת מסננת.
2. מוסיפים לירקות את התרד הקצוץ ואת כל שאר המרכיבים והתבלינים. יוצרים לביבות שטוחות בעזרת הידיים ובהזדמנות זו נפטרים מעוד נוזלים.
3. במחבת גדולה מחממים שמן, וכשהוא חם מטגנים את הלביבות עד שהן שחומות היטב משני הצדדים.
4. לאפיית הלביבות (קצת פחות טעים, הרבה יותר בריא): מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותה בשמן זית. מניחים את הלביבות על התבנית ומתיזים מעט תרסיס שמן זית, או מברישים אותן בשמן זית עם מברשת. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות 25־35 דקות, עד שהלביבות מוכנות (טועמים כדי לוודא שהן מוכנות בפנים).
5. מגישים חם עם יוגורט צונן או שמנת חמוצה.