מרכיבים
לעוגה
200 גרם חמאה רכה
¼1 כוסות (250 גרם) סוכר לבן
3 ביצים בגודל L
¼2 כוסות (315 גרם) קמח
¼ כוס (35 גרם) קקאו
2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית מלח
1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
¼ כוס (60 מ"ל) חלב
300 גרם שוקולד מריר
½1 כפות קפה נמס
לשטרויזל
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
½ כוס + כף (80 גרם) קמח
¼ כוס (50 גרם) סוכר
¼ כוס (25 גרם) שקדים טחונים
1 כף אבקת קפה נמס מגורען
עוד שילובים של קפה ושוקולד
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מכינים את השטרויזל: מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים ומערבבים במהירות נמוכה, עד שמתקבלת תערובת פירורית ללא גושי חמאה גדולים. שומרים את הקערה במקרר עד שבלילת העוגה מוכנה.
3. מכינים את העוגה: ממיסים במיקרוגל בקערה קטנה את השוקולד המריר, הקפה והחלב. מניחים בצד.
4. בקערה נוספת מנפים קמח, קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
5. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר במשך מספר דקות, עד שמתקבלת תערובת קרמית וחלקה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, בהדרגה: רק לאחר שהביצה נטמעה בתערובת מוסיפים את הביצה הבאה.
6. כשמתקבלת תערובת אחידה ותפוחה, מוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והרטובים.
7. מעבירים את מהירות המיקסר למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים כשליש מתערובת הקמח, לאחר שהוא נטמע מוסיפים את השמנת החמוצה וממשיכים לערבב.
8. מערבבים פנימה שליש נוסף מתערובת הקמח, מוסיפים את השוקולד המומס ומסיימים ביתרת הקמח.
9. מעבירים את הבלילה לשתי תבניות אינגלייש קייק, מפזרים מעל את השטרויזל ואופים במשך 35־45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.