עוגת תפוזים ופירות יער מקמח תירס

עוגה ביתית מהירה ונפלאה, שאני מכינה כבר שנים מהמתכון של הילה מהבלוג הנהדר ״ביסים״, עם קצת שינויים שלי. מושלמת לצד כוס קפה או תה בבוקר חורפי. את פירות היער אפשר להחליף בתותים או בפרוסות שזיפים

עוגת תפוזים ופירות יער מקמח תירס. | אפרת ליכטנשטט

עוגת תפוזים ופירות יער מקמח תירס. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ
½ כוס שמן
2 ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
גרידת קליפה מתפוז שלם
½ כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
¼1 כוסות (175 גרם) קמח רגיל
½ כוס (70 גרם) קמח תירס דק
2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח
100 גרם פירות יער (אפשר גם קפואים)

טיפ: העוגה הכי טעימה ביום הכנתה. אפשר לשמור אותה עטופה היטב בטמפרטורת החדר שלושה ימים

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות, משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים אותה בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה מערבבים שמן, ביצים, מיץ תפוזים, גרידת תפוז וסוכר.
3. בקערה נוספת מערבבים היטב קמח רגיל, קמח תירס, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את התערובת היבשה לתוך התערובת הרטובה ומערבבים רק עד איחוד וללא יותר.
4. מעבירים לתבנית ומפזרים מלמעלה את פירות היער.
5. אופים 50־40 דקות, או עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

עוד עוגות