מרכיבים (לתבנית מרובעת בגודל 25/25 ס״מ)
300 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כוס חלב פושר
¾ כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
¾1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
300 גרם פירות יער קפואים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־170 מעלות טורבו, משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
2. שמים את השוקולד הקצוץ והחמאה בקערה גדולה המתאימה למיקרוגל, וממיסים בפולסים קצרים של 20 שניות עם ערבוב בין חימום לחימום (על מנת שהשוקולד לא יישרף). חוזרים על הפעולה עד שרוב השוקולד נמס ומערבבים היטב לתערובת חלקה.
3. מוסיפים את החלב הפושר והסוכר וטורפים שוב עד שהם נטמעים בתערובת. מצננים מעט את התערובת וכשהיא פושרת מוסיפים את הווניל ואת הביצים וטורפים היטב.
4. מניחים מסננת או נפה על הקערה ומנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים. מוסיפים את פירות היער (שומרים כמה בצד לקישוט מלמעלה) ומערבבים בעדינות.
5. מעבירים את הבלילה לתבנית ומקשטים בפירות יער ששמרנו בצד.
6. אופים 45־55 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.