עוגיות סנדוויץ' שוקולד קפה

מתכון לעוגיות דקות, פריכות ומטריפות עם מילוי שוקולד קפה מושלם, הן אפילו יותר טעימות מכמה שהן יפות – וזה בהחלט לא פשוט

עוגיות סנדוויץ'  שוקולד קפה. | אפרת ליכטנשטט

עוגיות סנדוויץ' שוקולד קפה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
ל־35 עוגיות סנדוויץ'

לבצק
200 גרם חמאה רכה
½2 כוסות (350 גרם) קמח לבן
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
3 חלמוני ביצה בגודל L
½1 כפות אבקת קפה נמס

למלית
160 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה
½ כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפיות אבקת קפה נמס

הכי מעניין

עוגיות סנדוויץ'  שוקולד קפה. | אפרת ליכטנשטט

עוגיות סנדוויץ' שוקולד קפה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הקמח, אבקת הסוכר והקפה ומעבדים במהירות בינונית רק עד שמתקבלים פירורים דקים ואין יותר גושי חמאה גדולים.
2. מוסיפים את שני החלמונים ומעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד.
3. מחלקים את הבצק לשני חצאים. מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעובי של 3 ס"מ ושומרים במקרר למשך 40 דקות לפחות, או עד שהבצק מתקשה.
4. מכינים את המילוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם השמנת, החמאה והקפה ומערבבים היטב עד לקבלת גנאש במרקם חלק ואחיד. מצננים את הקרם בטמפרטורת החדר עד שהוא מתייצב ונוח לזילוף.
5. מחממים את התנור ל 180 מעלות. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
6. אופים כל תבנית במשך 10־15 דקות, רק עד שהבצק מתחיל להזהיב מעט בשוליים. מצננים את העוגיות לטמפרטורת החדר.
7. להרכבת העוגיות, מניחים תלולית מהקרם (בערך כמות של כפית) בעזרת כפית או שקית זילוף, וסוגרים עם עוגייה נוספת

שוקולד וקפה

י"ז באלול ה׳תשפ"ה10.09.2025 | 10:39

עודכן ב