מתכון לטארט שוקולד ואספרסו

טארט שוקולדי ומופלא עם מרקם מדהים שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנו, בציפוי של קצפת אספרסו טעימה במיוחד. אם אתם אוהבים שוקולד וקפה, אתם עומדים להתאהב לתמיד

טארט שוקולד ואספרסו. | אפרת ליכטנשטט

טארט שוקולד ואספרסו. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
לטארט בקוטר 24 ס"מ

לבצק הפריך
¼1 כוסות (175 גרם) קמח
½ כוס (60 גרם) אבקת סוכר
¼ כוס (25 גרם) שקדים טחונים
½ כפית מלח
135 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון מביצה בגודל L

למלית
2 ביצים (בגודל L) + חלמון
¼ כוס + כף (65 גרם) סוכר לבן
130 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר
מנת אספרסו קצר (30 מ"ל)
½ כפית מלח

הכי מעניין

לקצפת אספרסו
250 מ"ל שמנת מתוקה
מנת אספרסו קצר (30 מ"ל) בטמפרטורת החדר
3 כפות (25 גרם) אבקת סוכר

טארט שוקולד ואספרסו. | אפרת ליכטנשטט

טארט שוקולד ואספרסו. | צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק הפריך: מניחים בקערת המיקסר את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת הסוכר, המלח והחמאה הקרה.
2. מערבלים בעזרת וו גיטרה במשך כמה דקות במהירות נמוכה־בינונית, עד שנוצרים פירורים לחים ועדינים ואין יותר גושי חמאה.
3. מוסיפים את החלמון ומעבדים רק עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.
4. מאחדים את הבצק בידיים, משטחים קלות ועוטפים בניילון נצמד. מקררים למשך שעה לפחות.
5. ברגע שהבצק קר, מרדדים אותו לעלה בעובי 4 מ"מ ומניחים בתבנית הטארט.
6. מהדקים אותו היטב לדפנות ומקפידים בעיקר על הזווית שבין הבסיס לדפנות – אם יישאר שם רווח שולי הבצק יקרסו באפייה. מעבירים את הבצק למקפיא לחצי שעה.
7. מחממים תנור ל־180°. מניחים על הבצק הקפוא נייר אפייה מקומט, ועליו מניחים קטניות כמשקולת.
8. אופים את הבצק עם הקטניות במשך 10־15 דקות, עד שהבצק מתחיל להתייצב ולהזהיב. מסירים את הקטניות ונייר האפייה ואופים עד שהבצק מתחיל מעט להשחים (הוא עדיין לא צריך להיות אפוי לגמרי).
9. מכינים את המלית: ממיסים את החמאה והשוקולד המריר במיקרוגל, ומוסיפים את האספרסו.
10. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את הביצים, החלמון, הסוכר והמלח במהירות גבוהה במשך מספר דקות, עד שמתקבל קרם בהיר וסמיך.
11. מעבירים כשליש מקציפת הביצים לתערובת השוקולד וטורפים היטב. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
12. מוזגים את המלית אל תוך קלתית הבצק ואופים במשך 15־25 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים אך עדיין רכה מאוד במרכז. מצננים את הטארט לטמפרטורת החדר.
13. מכינים את הקצפת: מניחים בקערת מיקסר עם וו הקצפה את כל חומרי הקצפת ומקציפים לקצפת רכה.
14. מורחים או מזלפים את הקצפת על הטארט. אם רוצים, אפשר לקשט במעט שוקולד מריר מגורר.

עוד טארטים

י"ז באלול ה׳תשפ"ה10.09.2025 | 10:21

עודכן ב