מיני עוגות גבינה־קפה אישיות עם גנאש שוקולד

טריק נוח של שימוש בעטרות נייר פשוטות מקרטון שניתן למצוא בחנויות רבות, יהפוך את הקינוח הזה למרשים במיוחד והוא כל כך טעים, שאף אחד לא יאמין לכם כמה הוא קל להכנה!

מיני עוגות גבינה-קפה אישיות עם גנאש שוקולד. | אפרת ליכטנשטט

מיני עוגות גבינה-קפה אישיות עם גנאש שוקולד. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
ל־12 מיני עוגות בקוטר 6 ס"מ

לתחתית
160 גרם עוגיות אוריאו (14 עוגיות)
30 גרם חמאה מומסת

למלית
1 מְכל (200 גרם) שמנת חמוצה
1 מכל קטן (250 גרם) גבינה לבנה 5%
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25%
3 ביצים בגודל L
80 גרם שוקולד לבן
¼ כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
½1 כפות אבקת קפה נמס מגורען
½ כוס + כף (115 גרם) סוכר
1 כף (10 גרם) קמח לבן
1 כפית תמצית וניל

הכי מעניין

לגנאש שוקולד
85 גרם שוקולד מריר
½ כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה

מיני עוגות גבינה-קפה אישיות עם גנאש שוקולד. | אפרת ליכטנשטט

מיני עוגות גבינה-קפה אישיות עם גנאש שוקולד. | צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־150 מעלות.
2. מכינים את התחתית: טוחנים במעבד מזון את העוגיות עד לקבלת פירורים דקים.
3. מערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת ומחלקים את הפירורים בין כל התבניות האישיות.
בעזרת כפית, מועכים את הפירורים לתחתית לקבלת בסיס אחיד ומעט דחוס.
4. מכינים את מלית הגבינה: מניחים בקערה גדולה את השמנת המתוקה, השוקולד הלבן והקפה. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 20 שניות בכל פעם ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את הסוכר, הווניל והגבינות ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את הביצים – בכל פעם מוסיפים ביצה אחת, טורפים ומוסיפים את הבאה.
7. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע בתערובת.
8. מוזגים את המלית אל תוך תבניות אישיות או עטרות נייר ואופים במשך 25־35 דקות, רק עד שהעוגה מתייצבת בשוליים אך עדיין רכה במרכז. מצננים לטמפרטורת החדר ומקררים לפחות 4 שעות.
9. מכינים את הגנאש: ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם השמנת ומערבבים היטב, עד לקבלת גנאש במרקם חלק ואחיד. מצננים את הגנאש בטמפרטורת החדר עד שהוא מתייצב מעט, ומוזגים אותו על העוגות הקרות.

שוקולד וקפה מסרבים להיות אויבים