מרק כתום פשוט ומנצח

אני אוהבת להכין את המרקים האלה בכל חורף, ואוהבת במיוחד להגיש אותם לשולחן, לאסוף את המשפחה מסביב ולנצור רגע קסום, חוויה של בית ומשפחה, באווירה ובאנרגיות החורפיות שהופכות כל קערה לנחמה אמיתית.

מרק כתום פשוט ומנצח. | אלינור רחמים

מרק כתום פשוט ומנצח. | צילום: אלינור רחמים

תוכן השמע עדיין בהכנה...

רכיבים

3 כפות שמן

1 בצל גדול

הכי מעניין

4 שיני שום

1 חתיכת דלעת (400 גרם)

3 בטטות

3 גזרים

½ כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורד (אפשר גם מעט יותר אך בדקו קודם שהטעם לא חזק לכם מדי)

¼ כפית קינמון

מלח ופלפל

1 כוס קרם קוקוס / שמנת להקצפה 38%

אופן ההכנה

  1. קולפים את כל הירקות וחותכים אותם לחתיכות גסות.
  2. מחממים 3 כפות שמן בסיר עמוק המתאים למרק ומוסיפים את הירקות.
  3. מאדים במשך 10 דקות על אש בינונית תוך בחישה מתמדת.
  4. מוסיפים מים עד לגובה ¾ הסיר ומבשלים במשך כ־40 דקות עד שהירקות מתרככים.
  5. מוסיפים ג׳ינג׳ר טרי מגורד, מתבלים במלח, פלפל וקינמון.
  6. טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  7. מוסיפים קרם קוקוס או שמנת, להעשרת הטעמים.
  8. מבשלים כ־10 דקות נוספות על אש נמוכה, עד שכל הטעמים יתחברו.