רכיבים
3 כפות שמן
1 בצל גדול
הכי מעניין
4 שיני שום
1 חתיכת דלעת (400 גרם)
3 בטטות
3 גזרים
½ כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורד (אפשר גם מעט יותר אך בדקו קודם שהטעם לא חזק לכם מדי)
¼ כפית קינמון
מלח ופלפל
1 כוס קרם קוקוס / שמנת להקצפה 38%
אופן ההכנה
- קולפים את כל הירקות וחותכים אותם לחתיכות גסות.
- מחממים 3 כפות שמן בסיר עמוק המתאים למרק ומוסיפים את הירקות.
- מאדים במשך 10 דקות על אש בינונית תוך בחישה מתמדת.
- מוסיפים מים עד לגובה ¾ הסיר ומבשלים במשך כ־40 דקות עד שהירקות מתרככים.
- מוסיפים ג׳ינג׳ר טרי מגורד, מתבלים במלח, פלפל וקינמון.
- טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- מוסיפים קרם קוקוס או שמנת, להעשרת הטעמים.
- מבשלים כ־10 דקות נוספות על אש נמוכה, עד שכל הטעמים יתחברו.