מרק עוף תאילנדי עם פטריות וקרם קוקוס

המרק התאילנדי עדין בטעמיו ומיוחד מאוד בזכות השימוש בפטריות רבות, המעשירות את המרק, והסיומת של קרם הקוקוס שיוצרת מרק מאוזן ונפלא

מרק עוף תאילנדי עם פטריות וקרם קוקוס. | אפרת ליכטנשטט

מרק עוף תאילנדי עם פטריות וקרם קוקוס. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

בגזרת התוספות, האפשרות הפשוטה והקלאסית היא לבשל אטריות סובה או אטריות אורז, אך הקרפלך בהחלט מתאימים גם למרק הזה.

מרכיבים (16־20 מנות)
3 כרעיים
3־4 ליטר מים
1 בצל סגול חתוך לרבעים
2 גזרים חתוכים גס
1 מקל סלרי חתוך גס
50 גרם פטריות מיובשות (אפשר לשלב סוגים שונים)
חופן פטריות יער טריות
2 כפות רוטב דגים
5 כפות סויה
1 כף טריאקי
כף ג׳ינג׳ר קצוץ
3 שיני שום פרוסות
בין ½ כוס ל־1 כוס קרם קוקוס (לפי הטעם)
צרור כוסברה

להגשה
אטריות אורז/ סובה מבושלות לפי הוראות היצרן

הכי מעניין

אופן ההכנה
1. שמים את הפטריות המיובשות בקערה גדולה עם
3 כוסות מים רותחים ומשרים כחצי שעה.
2. בסיר גדול שמים את העוף וממלאים במים. מביאים לרתיחה ומסירים באמצעות כף את הקצף שנוצר.
3. מבשלים כשעה ומסננים: מוציאים את העוף מהסיר, מעבירים את הנוזל הרותח בזהירות דרך מסננת ומחזירים את הנוזל והעוף לסיר (שלב זה אינו חובה אך הוא גורם למרק להיות יותר צלול).
4. מוסיפים את כל שאר המרכיבים (כולל הפטריות המיובשות והמים שבהן הושרו) מלבד קרם הקוקוס. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כשעתיים.
5. מוסיפים את קרם הקוקוס וצרור כוסברה קשור בחוט ומבשלים עוד חמש דקות. טועמים ומוסיפים סויה וקרם קוקוס לפי הטעם.
6. מגישים חם עם אטריות.

בא לכם מרק תימני?