לתבנית 20X20
מרכיבים
לבצק
הכי מעניין
1 כוס קמח
¼ כוס קמח שקדים
100 גרם חמאה קרה
¼ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמנת מתוקה
מעט מלח
לשכבת הפקאן
250 גרם פקאן טבעי
75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
¾ כוס סוכר חום כהה
4 כפות מייפל או דבש
½ כפית קינמון
5 כפות שמנת מתוקה
מעט מלח
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־170 מעלות.
2. במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הבצק מלבד השמנת, ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית.
3. מוסיפים את השמנת ומעבדים עד לקבלת בצק חלק.
4. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, ומעבירים אליה את הבצק.
5. בידיים רטובות מהדקים לשכבה אחידה ודקה למדי (אפשר גם להיעזר בתחתית של כוס), דוקרים את הבצק במזלג ב־4־5 מקומות, ומכניסים לתנור לכ־15 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
6. מוציאים ומניחים בצד לצינון, עד שהבצק מגיע לטמפרטורת החדר.
7. מכינים את שכבת הפקאן: קוצצים גס את הפקאנים במעבד מזון, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
8. יוצקים את התערובת על גבי הבצק האפוי, משטחים לשכבה אחידה, ומכניסים לתנור ל־10 דקות עד ששכבת הפקאן מקבלת גוון זהוב והיא מבעבעת קלות.
9. מצננים היטב, חותכים לקוביות ושומרים בקופסה אטומה במקרר.
עוד כתבות בנושא






