ביצה בבגט

הפתרון המושלם לארוחת בוקר משפחתית – כולם מקבלים את הביצים שלהם באותו הזמן, ועל הדרך גם את הלחם

ביצה בבגט. | אפרת ליכטנשטט

ביצה בבגט. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (4־5 מנות)
1 בגט
ביצים כמספר הסועדים (בדרך כלל נכנסות 4 או 5 ביצים)
שן שום חתוכה
מעט חמאה מומסת
מעט שמנת לבישול
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
2. בעזרת סכין קטנה חותכים בחלק העליון של הבגט עיגולים בקוטר של 5־6 ס"מ. מוציאים את תוך הלחם בזהירות (כדי לא לעשות חור בצד השני של הבגט) ויוצרים גומות בשביל הביצים.
3. משפשפים כל גומה בשן השום החתוכה ומברישים אותה בחמאה מומסת.
4. שוברים ביצה לכלי קטן ומוזגים בזהירות לגומה שבלחם. אם רואים שהגומה לא מכילה את כל הביצה, לא מוזגים את כולה ומוותרים על קצת חלבון (הלבן). עושים כך עם שאר הביצים והגומות.
5. ממליחים כל ביצה ויוצקים מעליה מעט שמנת לבישול. (השמנת יורדת למטה, ולא מסתירה את החלמון)
6. אופים 20־25 דקות, עד שהביצים מוכנות.
7. מגישים לצד ירקות, זיתים ותפוחי אדמה פריכים (ראו "מתכון בונוס" בהמשך)

הערות חשובות
• זמן האפייה עשוי לקחת אפילו חצי שעה, תלוי בגודל הגומה שעשיתם. ככל שהיא קטנה יותר, כך האפייה תארך יותר.
• אם הבגט לא יציב בתבנית, ניתן לייצב אותו על ידי הצבת הלחם שהוצאתם ממנו בצדדיו או בעזרת כלי קטן ועמיד בחום שיתמוך בן

הכי מעניין

מתכון בונוס: תפודים פריכים


מרכיבים
3 תפוחי אדמה
שמן זית
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה
1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל בינוני.
2. מביאים לרתיחה סיר עם מים ומלח, ומבשלים את קוביות התפודים 15־20 דקות, עד שסכין ננעץ בהן בקלות.
3. מחממים מחבת גדולה עם שמן זית. מקפיצים את קוביות תפוחי האדמה המבושלות, עד שהן משחימות מכל הכיוונים. מתבלים במלח לפי הטעם

עוד כתבות בנושא

עוד כתבות בנושא