הפעם החלטתי להוסיף למתכון סלק ולנצח גם בגזרת הטעם וגם בגזרת היופי (אתם בוודאי זוכרים שאוכל ורוד – טעים יותר). אמנם מדובר במנה מעט מושחתת, אז אני מכינה אותה לארועים או לאורחים חשובים, והיא בהחלט אחת המנות הטעימות שיש…
מרכיבים (5 מנות)
לניוקי
1 סלק קטן
2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול/ לאפייה
30 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 חלמון מביצה L
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 כוסות (480 מ״ל) חלב
50 גרם חמאה
1 כוס (175 גרם) סולת
לאפייה
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול/ לאפייה
הכי מעניין
להגשה
מעט פרמזן מגורר

ניוקי א-לה רומנה סלק. | צילום: אפרת ליכטנשטט
אופן ההכנה
1. מכינים משטח עבודה מרופד בנייר אפייה או בסילפט. משמנים תבנית בקוטר 22־24 ס״מ.
2. מבשלים את הסלק במים עד שהוא רך מאוד, או לחילופין עוטפים אותו בנייר כסף ואופים כשעה בטמפרטורה של 200 מעלות, עד שהוא רך מאוד. מקלפים וטוחנים אותו במעבד מזון (או עם בלנדר מוט) עד שהוא טחון לפירה (אפשר גם בפומפייה דקה ורצוי עם כפפות).
3. בקערה קטנה מערבבים שמנת, גבינה, חלמון, מלח ופלפל. בסיר בינוני שמים את החלב והחמאה ומביאים לרתיחה. מוסיפים ביד אחת את הסולת באיטיות וביד השנייה טורפים עם מטרפה.
4. מערבבים כמה שניות ומוסיפים את תערובת השמנת והחלמונים ואת הסלק הטחון. ממשיכים לערבב עוד כמה שניות עד שמרגישים שהתערובת סמיכה ונפרדת מדפנות הקערה.
5. מעבירים את התערובת לנייר אפייה ובעזרת מרית רטובה משטחים לשכבה אחידה בעובי כחצי ס״מ ומצננים מעט.
6. מחממים תנור ל־180 מעלות. כשהתערובת בטמפרטורת החדר אפשר לקרוץ ממנה עיגולים קטנים בקוטר 3־4 ס״מ (ואפשר בעזרת סכין פשוט לחתוך לריבועים). אם רוצים לעשות רושם מסדרים את העיגולים בתבנית בחפיפה קלה, ואת השאריות אוכלים כפי שהן או אופים בתבנית נפרדת. אם הרושם פחות חשוב, מניחים את השאריות של העיגולים בתחתית התבנית ומעליהם מסדרים את העיגולים.
7. מוזגים שמנת על התבנית ומפזרים עוד גבינת קשקבל. אופים במשך 10־15 דקות, עד שהגבינה מבעבעת ומזהיבה. מגישים חם.