הוא משמש פתרון נפלא לצמחונים וגם לאוהבי חצילים המחפשים גיוון מהסלטים הרגילים, ותוספת הרוזמרין משדרגת מאוד. האדוקים בענייני בריאות מביניכם יוכלו לאפות את החצילים, והם לא יתאכזבו: התוצאה נהדרת גם כך.
מרכיבים (ל־10 יחידות)
2 חצילים טריים ומבריקים
2 ביצים
כפית חרדל
קמצוץ מלח ופלפל
1 כוס פירורי לחם
20־30 מחטי רוזמרין טריות ונקיות, קצוצות דק־דק
לטיגון
½ ליטר שמן חמניות או קנולה
הכי מעניין
לגרסה אפויה
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. חותכים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי חצי סנטימטר. טורפים את הביצים עם החרדל, המלח והפלפל. מערבבים את הרוזמרין עם פירורי הלחם.
2. לטיגון: מחממים שמן במחבת רחבה. טובלים את החצילים בביצה ואז בפירורי לחם ומטגנים עד להזהבה.
3. לאפייה: מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים אותה בשמן זית. מכניסים לתנור ל־25 דקות.
4. להגשה: מפזרים קצת רוזמרין קצוץ מעל.
עוד מתכונים צמחוניים