שניצל צמחוני מחציל ורוזמרין

אולי זה קצת מוגזם לקרוא לשניצל הזה שניצל, אבל במראה החיצוני הוא בוודאי עונה להגדרה, ובטעם הוא נפלא וקצת מושחת (יחסית לחציל)

שניצל חציל ורוזמרין. | אפרת ליכטנשטט

שניצל חציל ורוזמרין. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

הוא משמש פתרון נפלא לצמחונים וגם לאוהבי חצילים המחפשים גיוון מהסלטים הרגילים, ותוספת הרוזמרין משדרגת מאוד. האדוקים בענייני בריאות מביניכם יוכלו לאפות את החצילים, והם לא יתאכזבו: התוצאה נהדרת גם כך.

מרכיבים (ל־10 יחידות)
2 חצילים טריים ומבריקים
2 ביצים
כפית חרדל
קמצוץ מלח ופלפל
1 כוס פירורי לחם
20־30 מחטי רוזמרין טריות ונקיות, קצוצות דק־דק

לטיגון
½ ליטר שמן חמניות או קנולה

הכי מעניין

לגרסה אפויה
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה
1. חותכים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי חצי סנטימטר. טורפים את הביצים עם החרדל, המלח והפלפל. מערבבים את הרוזמרין עם פירורי הלחם.
2. לטיגון: מחממים שמן במחבת רחבה. טובלים את החצילים בביצה ואז בפירורי לחם ומטגנים עד להזהבה.
3. לאפייה: מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים אותה בשמן זית. מכניסים לתנור ל־25 דקות.
4. להגשה: מפזרים קצת רוזמרין קצוץ מעל.

עוד מתכונים צמחוניים