מרכיבים
5־6 ראשי שום לא קלופים (או כמה ראשים שנכנסים בסיר קטן)
כ־½ ליטר שמן זית לכיסוי השום
½ כפית מלח
ענף טימין
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־120 מעלות.
2. מניחים בצפיפות את השום הלא מקולף בסיר קטן עם מכסה המתאים לתנור, חשוב שהסיר יהיה צפוף בראשים כדי שהם לא יצופו.
3. מוזגים שמן זית לסיר עד שהכול מכוסה, מפזרים את המלח ומוסיפים את הטימין.
4. מכסים את הסיר, שמים אותו בתנור ואופים שעתיים.
5. מניחים לשום להתקרר לגמרי בתוך הסיר.
6. כשהשיניים קרות לגמרי לוחצים החוצה את השום לתוך קערה – הוא יוצא בקלות כמו ממרח, אם הוא לא יוצא אפשר לחתוך את החלק העליון של השן (ממליצה לעבוד עם כפפות).
7. מעבירים את הממרח לצנצנת מעוקרת ושומרים בקירור.
8. מעבירים את השמן דרך מסננת ישר לתוך בקבוק נקי, ושומרים בטמפרטורת החדר.
עוד כתבות בנושא



