המתכון לכרוביג'דרה של דידוש

עז תלם מציע תפנית במנה המסורתית: כרובית שלמה קצוצה מחליפה בצל מטוגן

הכרוביג'דרה של דידוש. | עֹז תלם

הכרוביג'דרה של דידוש. | צילום: עֹז תלם

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לאורז ולעדשים:

1 כוס עדשים ירוקות או חומות

הכי מעניין

1 כוס אורז פרסי או בסמטי (אני שמתי בסמטי), שטוף היטב ומסונן

3 כוסות מים

2 כפות שמן זית

1 כפית שטחה כורכום ו/או 1/2 כפית כמון טחון

1 כפית שטוחה מלח (או לפי הטעם)

לפירורי הכרובית המטוגנים:

1 כרובית קטנה (משקל 500 גרם בערך)

1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  1. מכינים את האורז והעדשים: משרים את העדשים בהרבה מים כשעתיים. משרים את האורז בהרבה מים כשעה. מסננים את שניהם ומעבירים יחד לסיר בגודל בינוני.
  2. מוסיפים את הכורכום/כמון והשמן, מערבבים ומכסים במים (אותה כוס איתה מדדתם את האורז והעדשים) ומביאים לרתיחה.
  3. מתבלים במלח לפי הטעם.
  4. מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות או עד שהאורז והעדשים ספגו את כל המים והתרככו.
  5. מכבים את הלהבה ונותנים לאורז ולעדשים לעמוד ללא בישול 15-20 דקות נוספות.
  6. מטגנים את הכרובית ומאחדים: חותכים את הכרובית (כולל הגזע) לתפרחות וקוצצים לפיסות קטנות מאוד (ניתן גם לגרר את התפרחות בפומפייה או לטחון במעבד מזון).
  7. מעבירים את הפירורים למחבת, מוסיפים את השמן ומטגנים מעל להבה בינונית גבוהה, תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך 10-14 דקות או עד שהפירורים זהובים.
  8. אחרי שהעדשים והאורז התבשלו ונחו, פותחים את הסיר ויוצקים פנימה את כל הפירורים ואת שמן הטיגון ומערבבים היטב.

* המג'דרה נשמרת 4-5 ימים במקרר, ובמקפיא חודשיים.

3 מנות | ללא גלוטן | טבעוני | 30 דקות עבודה, 3 שעות זמן כולל השריה