מרכיבים
לאורז ולעדשים:
1 כוס עדשים ירוקות או חומות
הכי מעניין
1 כוס אורז פרסי או בסמטי (אני שמתי בסמטי), שטוף היטב ומסונן
3 כוסות מים
2 כפות שמן זית
1 כפית שטחה כורכום ו/או 1/2 כפית כמון טחון
1 כפית שטוחה מלח (או לפי הטעם)
לפירורי הכרובית המטוגנים:
1 כרובית קטנה (משקל 500 גרם בערך)
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- מכינים את האורז והעדשים: משרים את העדשים בהרבה מים כשעתיים. משרים את האורז בהרבה מים כשעה. מסננים את שניהם ומעבירים יחד לסיר בגודל בינוני.
- מוסיפים את הכורכום/כמון והשמן, מערבבים ומכסים במים (אותה כוס איתה מדדתם את האורז והעדשים) ומביאים לרתיחה.
- מתבלים במלח לפי הטעם.
- מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות או עד שהאורז והעדשים ספגו את כל המים והתרככו.
- מכבים את הלהבה ונותנים לאורז ולעדשים לעמוד ללא בישול 15-20 דקות נוספות.
- מטגנים את הכרובית ומאחדים: חותכים את הכרובית (כולל הגזע) לתפרחות וקוצצים לפיסות קטנות מאוד (ניתן גם לגרר את התפרחות בפומפייה או לטחון במעבד מזון).
- מעבירים את הפירורים למחבת, מוסיפים את השמן ומטגנים מעל להבה בינונית גבוהה, תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך 10-14 דקות או עד שהפירורים זהובים.
- אחרי שהעדשים והאורז התבשלו ונחו, פותחים את הסיר ויוצקים פנימה את כל הפירורים ואת שמן הטיגון ומערבבים היטב.
* המג'דרה נשמרת 4-5 ימים במקרר, ובמקפיא חודשיים.
3 מנות | ללא גלוטן | טבעוני | 30 דקות עבודה, 3 שעות זמן כולל השריה