מטבל שמנת וארטישוק של אמא שלי

בכל שבת בבוקר, אמא שלי ״פותחת שולחן״ עמוס בסלטים מעולים ואחד הסלטים האהובים עליי ביותר הוא סלט ארטישוקים

מטבל שמנת וארטישוק של אמא. | אפרת ליכטנשטט

מטבל שמנת וארטישוק של אמא. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

המתכון המקורי מאת אודטה דנין

מרכיבים
2 גביעים (400 מ״ל) שמנת חמוצה 9־16%
4 כפות מיונז
1 כפית רוטב סויה או ½ כפית מלח
1 כוס (170 גרם) תחתיות ארטישוקים קצוצות (טריות או קפואות מופשרות)
1 בצל אדום בינוני מגורר במגררת
חופן שמיר (כ־2 כפות גדושות) קצוץ דק

מטבל שמנת וארטישוק של אמא. | אפרת ליכטנשטט

מטבל שמנת וארטישוק של אמא. | צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה
1. מערבבים היטב את כל חומרי הסלט.
2. מגישים לצד לחם או חלה וסלט ירקות, עדיף בשבת בבוקר.

הכי מעניין