הילדים התחילו להיכנס לעניין של כושר וכך גם הדרישה לחלבון עולה. אני לא חושבת שאי פעם לפני כן נשאלתי ״אמא, כמה חלבון יש בזה?״ ואני מודה שזה די משעשע אותי. תמיד דאגתי שיהיה חלבון בכל ארוחה אבל עכשיו זה הפך להיות הנושא המרכזי.
בחיפוש אחר החלבון הכי טעים שקיים אני תמיד פונה לדגים, ובמיוחד לסלמון. גם ככה אנחנו אוכלים סלמון בערך פעם בשבוע לארוחת ערב, כי הוא מילת קוד לאוכל שכולם אוהבים, ותמיד הכול מתחסל עד הפירור האחרון (ליתר דיוק, יש אצלנו מריבות על הפירור האחרון).בדרך כלל אני מאלתרת מרינדה על בסיס סויה ומייפל, וכעת אני מוצאת את עצמי מגווונת ומנסה מתכונים יותר מעניינים. אם כי, בינינו, סלמון הוא דג כל כך טעים שלא צריך להשקיע יותר מדי בהכנה שלו, ובכל זאת השקעתי.
הישראלים אוהבים סלמון. 80 טון סלמון טרי מוטסים מדי שבוע מסקנדינביה לישראל. לכן ברור לי שאם כבר קניתם סלמון לשבת, מן הסתם יש לכם מתכון קבוע משלכם בבית, מוזמנים גם לנסות את המתכון הזה.
הכי מעניין
כשרציתי להכין את הסלמון, בצק הפילו קרץ לי מהמדף וחשבתי, למה לא בעצם? הייתם צריכים לראות את הילדים שלי כשהם ראו את המנה הזאת- מבחינתם זה חלום שמתגשם.
מרכיבים
1 חבילת עלי פילו מופשרת/מצוננת1 קילו סלמון, ללא עור, חתוך למלבנים (בערך חצי מחתיכה סטנדרטית)למרינדה
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
1 כף מייפל
1 כף שמן שומשום
1 כפית ג'ינג׳ר מגורר
3 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
שמן זית להברשה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־190 מעלות.
2. מערבבים היטב את חומרי המרינדה.
3. מניחים את הסלמון בתבנית או מגש ומוזגים עליו את המרינדה, כך שיהיה כולו מתובל.
4. מניחים שני עלי פילו על משטח העבודה ומשמנים בעזרת ספריי שמן ביניהם ועליהם. אפשר גם עם מברשת סיליקון.
5. בעזרת מספריים חוצים את הפילו לאורך, כך שנוצרים שני פסים ארוכים.
6. מניחים קוביית סלמון בחלקו התחתון של כל פס, מגלגלים את הסלמון בפילו ומהדקים לצורת מעטפה.
7. מניחים את כל המעטפות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בשמן זית בנדיבות.
8. אופים 25 דקות ומגישים חם עם לימון ורוטב סויה.
עוד כתבות בנושא



