מתכון לסושי דונאטס

סושי צבעוני ויפהפה, לא רק למומחים בגלגול רולים | 26 יחידות – בתבנית שקעים בקוטר 7 ס"מ.

סושי דונאטס | אפרת מוסוקוביץ

סושי דונאטס | צילום: אפרת מוסוקוביץ

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לאורז:

2 כוסות אורז ייעודי לסושי

½3 כוסות מים

הכי מעניין

½ כוס חומץ אורז

3 כפות סוכר

2 כפיות מלח

לסושי:

ממרח איולי שום או צ׳יפוטלה

אצות נורי לסושי

1 מלפפון גדול או אבוקדו בשל

100 גרם (חבילה) סלמון מעושן

לעיטור:

קצח או עירית טרייה קצוצה

אופן ההכנה

1. מכינים את האורז: שוטפים את האורז במי ברז בתוך מסננת דקה ומניחים בקערה עם מים להשריה למשך שלוש שעות. ההשריה מקילה על הבישול ומיטיבה את רכות הגרגירים לאחר הבישול.

2. בסיר איכותי עם תחתית עבה והולכת חום אחידה מניחים את האורז והמים ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 10-12 דקות עם מכסה. בודקים אם הגרגירים רכים והמים נספגו ומכבים את האש.

4. מוזגים לכוס שמתאימה למיקרוגל חצי כוס חומץ אורז ומכניסים למיקרוגל למשך דקה.

5. מוציאים מהמיקרוגל ומוסיפים סוכר ומלח ומערבבים עד להמסה.

6. מוזגים את החומץ המתובל לסיר האורז ובוחשים בעזרת מרית עץ כדי לא לשבור את מרקם האורז. מניחים לאורז להתקרר בסיר פתוח.

7. הרכבה: משמנים במברשת את תבנית השקעים ומניחים בכל שקע פרוסת סלמון ושתיים־שלוש פרוסות דקות של אבוקדו או מלפפון שפרסנו בעזרת קולפן.

8. מניחים מעל רצועות קטנות של אצה שגזרנו במספריים.

9. יוצקים מעל מעט רוטב איולי (לא חובה), מכסים באורז ומהדקים.

10. מצמידים מגש לתבנית השקעים והופכים כדי לחלץ את ה"מאפינס" שנוצרו.

11. בעזרת מרית מעבירים לכלי הגשה ומעטרים בקצח או בעירית.