באן מי

מתכון לסנדוויץ' וויטנאמי בכמה שלבים פשוטים

כריך וייטנאמי | גיא אשכנזי, Agency Karela

כריך וייטנאמי | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

בגט גדול חתוך ל־4 או 4 לחמניות בגט

6 פרגיות

1 כפית שום כתוש

הכי מעניין

1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק

½ צ'ילי אדום קצוץ דק

1-2 כפות רוטב הוי סין

1 כף סויה

2 כפות מירין

לפטה:

3 כפות שמן תירס או חמניות

1 בצל קלוף וקצוץ דק

1 כפית ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק

350 גרם כבדי עוף מוכשרים

1 כפית סוכר

2 כפות סויה

מלח

פלפל שחור

לסלטון:

1 גזר קלוף וחתוך לגפרורים דקים

1 מלפפון חתוך לגפרורים דקים

3 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף וחתוך לגפרורים דקים

1 בצל ירוק פרוס דק

¼ כוס עלי נענע

¼ כוס עלי כוסברה

4 כפות מיץ לימון

מלח

כריך וייטנאמי | גיא אשכנזי, Agency Karela

כריך וייטנאמי | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

אופן ההכנה

1. מכינים את הפטה: במחבת גדולה מחממים את השמן, מוסיפים בצל וג'ינג'ר, ומטגנים תוך ערבוב 7-8 דקות עד שהבצל מזהיב.

2. מוסיפים למחבת כבדים, סוכר וסויה ומזגגים בהם את הכבדים כשתי דקות נוספות.

3. מעבירים את תכולת המחבת למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.

4. מכינים את הפרגיות: בקערית מערבים את כל המרכיבים מלבד הפרגיות. ממליחים ומפלפלים את הפרגיות משני הצדדים, מחממים 2-3 כפות שמן במחבת גדולה, ומוסיפים את הפרגיות לצריבה של 3-4 דקות מכל צד.

5. מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הרוטב ומזגגים את הפרגיות 2-3 דקות נוספות מכל צד.

6. מוציאים את הפרגיות לקרש וחותכים לפרוסות.

7. מכינים את הסלטון: מערבבים את כל המרכיבים בקערה.

8. מרכיבים את הכריך: מורחים כל בגט בשכבה נדיבה של פטה, מניחים מעל פרגיות, ומסדרים מעל מהסלטון.

עוד כתבות בנושא

י"ח בחשון ה׳תשפ"ו09.11.2025 | 11:53

עודכן ב