מרכיבים
3־4 מנות
כ־1 קילו דג לבן טרי חתוך לרצועות
½ ליטר שמן לטיגון
לבלילת הטמפורה
½ כוס (70 גרם) קמח רגיל
½ כוס (70 גרם) קורנפלור
½ כפית אבקת קארי (לא חובה אבל מוסיף)
1 כפית מלח
½ כפית אבקת שום
1 ביצה
כ־1 כוס בירה קרה
הכי מעניין
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הטמפורה היבשים.
2. מוסיפים ביצה וחצי כוס בירה וטורפים עם מטרפה.
3. ממשיכים לטרוף ולהוסיף את הבירה בהדרגה, רק עד שהבלילה מגיעה למרקם של טחינה נוזלית – כזה שיכול לעטוף את הדג בציפוי דק.
4. מחממים שמן במחבת, וכשהוא חם טובלים את רצועות הדג בבלילה ומטגנים כמה דקות מכל צד עד שהדג מוכן (תחתכו אחד ותבדקו).
5. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.אוכלים מיד.
נשארה לכם טמפורה?
חותכים בצל לבן גדול לפרוסות עגולות, מפרידים לטבעות וטובלים כל טבעת בבלילה.
מטגנים כמה דקות מכל צד עד להשחמה קלה.
עוד ארוחות דגים



