מרכיבים (50־60 קציצות קטנות)
850 גרם פילה דג לבן נקי מעצמות (אמנון, נסיכת הנילוס, דניס או בורי) חתוך לחתיכות גדולות
2 כוסות חומוס מבושל
1 צרור כוסברה (כ־50 גרם)
¼ כוס פירורי לחם
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית כמון
¼ כפית פלפל שחור
3־4 כפות שמן זית נוספות לטיגון, או תרסיס שמן לאפייה
להגשה
פיתות, טחינה, סלט ירקות וחמוצים
אופן ההכנה
1. במעבד מזון שמים את הדג ומעבדים בפולסים קצרים עד שהוא טחון גס, חשוב לא לטחון יותר מדי!
2. מעבירים את הדג לקערה גדולה ושמים במעבד המזון את החומוס.
3. טוחנים את החומוס בפולסים עד שהוא טחון גס ומעבירים לקערה של הדג.
4. מוסיפים לקערה את כל שאר החומרים והתבלינים ומערבבים היטב בעזרת הידיים (אני משתמשת בכפפות). בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים בגודל של כדורי פלאפל.
5. אם אופים – מחממים תנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים את הכדורים בצפיפות על הנייר ואופים כ־20 דקות (תטעמו אחד לראות שהם מוכנים). אם מטגנים – מחממים שמן במחבת ומטגנים את הכדורים כשתיים־שלוש דקות מכל צד, מטגנים משישה צדדים.
מגישים עם פיתות, סלט וטחינה או לצד אורז וסלט.
הכי מעניין
עוד פלאפל