מתכון לאורז עם בשר

מנה כל כך טעימה וקלה להכנה, שאחרי שתכינו אותה בפעם הראשונה היא תהפוך לארוחת קבע בבית שלכם, כי אין כמו ארוחה שלמה בסיר אחד. לא ישאר אף פירור בסיר, באחריות

אורז עם בשר. | אפרת ליכטנשטט

אורז עם בשר. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (5־6 מנות)
2 בצלים סגולים קצוצים דק
1 כפית מלח
½ כפית כמון
½ כפית פלפל שחור
350 גרם בשר טחון
1 גזר גדול מגורר גס
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס (50 גרם) צימוקים בהירים (לא חובה)
1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי/ פרסי
1 כפית נוספת של מלח
2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים

טיפ: אפשר להחליף את האורז בקינואה, בורגול או חיטה, רק שימו לב להתאים את זמני הבישול

אופן ההכנה
1. בסיר בינוני מחממים שמן ומטגנים את הבצל כעשרים דקות עד שהוא רך.
2. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כדקה.
3. מוסיפים את הבשר ומערבבים אותו בתנועות מעיכה עד שהוא עשוי לגמרי ומשנה את צבעו מאדום לאפור.
4. מוסיפים את הגזר המגורר, הפטרוזיליה והצימוקים ומערבבים. מוסיפים את האורז, המלח והמים הרותחים ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. משאירים את המכסה סגור 10 דקות נוספות. מגישים חם.

עוד בשר טחון