6־8 מנות
מרכיבים
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
1 בצל לבן קצוץ
½1 כפיות סוכר
2 כפיות מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית זנגוויל
1 כפית שום
1 כפית חוואיג׳
2 כוסות עדשים שחורות (400 גרם), מנוקות
1 קופסה של שימורי עגבניות קצוצות (400 גרם)
מים רותחים לכיסוי
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כ־15 דקות עד שהוא מתרכך ומזהיב.
2. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה.
3. מוסיפים את העדשים ואת שימורי העגבניות ומערבבים כשתי דקות.
4. מוסיפים מים רותחים לכיסוי ועוד 2 ס״מ גובה מעל העדשים.
5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה או עד שהעדשים רכות מאוד.
* מגישים עם קרוטונים.
עוד מתכונים לסעודה מפסקת