עוגת שוקולד טחינה ללא גלוטן

עוגת שיש מיוחדת במינה

עוגת שוקולד טחינה. | אסי רוז

עוגת שוקולד טחינה. | צילום: אסי רוז

תוכן השמע עדיין בהכנה...

תבנית 20*20 או תבנית אינגליש קייק

רכיבים

3 ביצים

הכי מעניין

1 כוס טחינה גולמית

½ כוס סוכר (אפשר להמיר בחצי כוס סירופ מייפל)

קורט קטנטן של מלח

1/3 כוס אבקת קקאו

¼ כוס קמח מכל סוג שתבחרו (אני השתמשתי בקמח שיבולת שועל)

1 כפית אבקת אפייה

1/3 כוס חלב צמחי או מים

לקישוט: טחינה גולמית

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו.
  2. שמים בקערה ביצים, סוכר, טחינה ומלח ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים קקאו, קמח, אבקת אפייה וחלב ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מזלפים מעל מעט טחינה גולמית, ובעזרת קיסם יוצרים מערבולות בין בלילת העוגה לטחינה הגולמית.
  5. מכניסים את העוגה לתנור למשך 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהתערובת.

* העוגה נשמרת בקופסה אטומה במקרר במשך חמישה ימים.