תבנית 20*20 או תבנית אינגליש קייק
רכיבים
3 ביצים
הכי מעניין
1 כוס טחינה גולמית
½ כוס סוכר (אפשר להמיר בחצי כוס סירופ מייפל)
קורט קטנטן של מלח
1/3 כוס אבקת קקאו
¼ כוס קמח מכל סוג שתבחרו (אני השתמשתי בקמח שיבולת שועל)
1 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס חלב צמחי או מים
לקישוט: טחינה גולמית
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו.
- שמים בקערה ביצים, סוכר, טחינה ומלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים קקאו, קמח, אבקת אפייה וחלב ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מזלפים מעל מעט טחינה גולמית, ובעזרת קיסם יוצרים מערבולות בין בלילת העוגה לטחינה הגולמית.
- מכניסים את העוגה לתנור למשך 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהתערובת.
* העוגה נשמרת בקופסה אטומה במקרר במשך חמישה ימים.