רכיבים
200 גרם שוקולד מריר
¼ כוס שמן זית
הכי מעניין
½ כוס חלב
4 ביצים
1 גביע (כ־112 גרם) רסק תפוחים
1/3 כוס סירופ מייפל
קורט מלח
1/3 כוס קמח עדשים
1/3 כוס אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה
אופציה לתוספת: 100 גרם שוקולד קצוץ גס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו.
- שמים בקערה שוקולד, שמן זית, וחלב ומכניסים למיקרוגל. בפולסים של 30 שניות וערבוב בין לבין ממיסים את השוקולד במיקרוגל עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים לקערת השוקולד את הביצים, רסק תפוחים, סירופ מייפל ומלח ומערבבים.
- מוסיפים אבקת קקאו, קמח עדשים, ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל שוקולד קצוץ גס וקורט מלח, ומכניסים לתנור ל־25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- לאחר צינון פורסים לריבועים.
* את רסק התפוחים אפשר להמיר בתפוח מקולף ומגורד או בבננה מעוכה.
* אפשר להמיר בכל קמח שתבחרו.
* הבראוניז נשמרים בקופסה אטומה במקרר עד חמישה ימים.