מתכון לבראוניז עדשים ללא גלוטן

אם תטחנו עדשים כתומות תקבלו קמח יפהפה בטעם אגוזי שהוא בסיס להרבה מאכלים טעימים ובריאים

בראוניז עדשים. | אסי רוז

בראוניז עדשים. | צילום: אסי רוז

תוכן השמע עדיין בהכנה...

רכיבים

200 גרם שוקולד מריר

¼ כוס שמן זית

הכי מעניין

½ כוס חלב

4 ביצים

1 גביע (כ־112 גרם) רסק תפוחים

1/3 כוס סירופ מייפל

קורט מלח

1/3 כוס קמח עדשים

1/3 כוס אבקת קקאו

1 כפית אבקת אפייה

אופציה לתוספת: 100 גרם שוקולד קצוץ גס

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו.
  2. שמים בקערה שוקולד, שמן זית, וחלב ומכניסים למיקרוגל. בפולסים של 30 שניות וערבוב בין לבין ממיסים את השוקולד במיקרוגל עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. מוסיפים לקערת השוקולד את הביצים, רסק תפוחים, סירופ מייפל ומלח ומערבבים.
  4. מוסיפים אבקת קקאו, קמח עדשים, ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל שוקולד קצוץ גס וקורט מלח, ומכניסים לתנור ל־25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  6. לאחר צינון פורסים לריבועים.

* את רסק התפוחים אפשר להמיר בתפוח מקולף ומגורד או בבננה מעוכה.

* אפשר להמיר בכל קמח שתבחרו.

* הבראוניז נשמרים בקופסה אטומה במקרר עד חמישה ימים.