קונפי שום ביתי שמכינים הערב

מעט שמן זית, סיר קטן ושעה וחצי על האש – והתוצאה: שום רך ומתוק למריחה על חלה טרייה, תוספת ממכרת לכל ארוחה

קונפי שום ביתי שמכינים הערב | אפרת ליכטנשטט

קונפי שום ביתי שמכינים הערב | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

כל כך קל ופשוט להכין קונפי שום, שאין שום סיבה שלא תתענגו על המעדן הזה עוד הערב עם פרוסה של חלה טרייה. את כל החומרים יש לכם בבית, וצנצנת קטנה? אני בטוחה שתמצאו גם אחת כזאת.

חומרים:
5-6 ראשי שום, או כמה ראשים שנכנסים לסיר קטן.
שמן זית לכיסוי
חצי כפית מלח

הכנה:
1. מקלפים את הקליפה החיצונית של כל ראש, זאת שמחברת את כל השיניים ביחד, אך שומרים על צורת הראש. אין צורך לקלף את הקליפות של השיניים.
2. מניחים את השום בסיר בצפיפות. חשוב שהסיר יהיה צפוף בראשים, כדי שהם לא יצופו.
3. מוזגים שמן זית לסיר עד שהכול מכוסה, ומפזרים את המלח.
4. מביאים את השמן לסף רתיחה, על אש קטנה מאוד. שמרו על הסיר: ברגע שמתחילות בועות קטנות, הנמיכו את האש.
5. מבשלים את השום כשעה וחצי, עד שהוא רך מאוד. הוציאו שן אחת ובדקו.
6. מניחים לשום להתקרר לגמרי בתוך הסיר.
7. שומרים בצנצנת נקייה בטמפרטורת החדר עד חודש. בקיץ שומרים במקרר.

הכי מעניין

עוד כתבות בנושא

ב' בטבת ה׳תשפ"ו22.12.2025 | 09:59

עודכן ב