מתכון למוקפץ המושלם

מתכון למוקפץ כשר

המוקפץ המושלם. | אפרת ליכטנשטט

המוקפץ המושלם. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

* 4-5 מנות

מרכיבים

1 קילו חזה עוף חתוך לרצועות

3 כפות קורנפלור

הכי מעניין

¼ כוס שמן

½ כפית מלח

1 בצל סגול פרוס דק־דק

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות

2 גזרים חתוכים לרצועות ג'וליאן

2 קישואים חתוכים לרצועות ג'וליאן

250 גרם נודלס, מבושלים

לרוטב:

4-5 כפות סויה

1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר

3 שיני שום כתושות

1 כף שמן שומשום

2 כפות רוטב טריאקי

1 כף סילאן

להגשה:

פטרוזיליה קצוצה או בצל ירוק קצוץ או בוטנים קלויים

אופן ההכנה

  1. חותכים את כל הירקות.
  2. מכינים את הנודלס לפי ההוראות שעל האריזה.
  3. מערבבים את כל חומרי הרוטב בכוס.
  4. מערבבים עוף בקערה עם הקורנפלור והמלח עד שהוא מצופה היטב מכל הכיוונים.
  5. מחממים שמן בווק או במחבת גדולה מאוד, וכשהוא חם מוסיפים את העוף.
  6. צורבים את העוף מכל הכיוונים במשך 5-7 דקות ומוציאים לקערה בחוץ. העוף צריך להיות רק 80% מוכן כי הוא ממשיך להתבשל בהמשך.
  7. מוסיפים לווק בצל, פלפלים וגזרים ומקפיצים כ־7 דקות על אש גבוהה.
  8. מוסיפים את הקישואים וממשיכים לערבב עוד כמה דקות.
  9. מוסיפים את הנודלס ומחזירים את העוף.
  10. מוזגים את הרוטב על הכול ומקפיצים עוד 2-3 דקות עד שהעוף מוכן לגמרי והכול מצופה היטב ברוטב.

מגישים מיד.