מרכיבים
כ־30 יחידות
½1 כוסות (250 גרם) גרגירי חומוס יבש
הכי מעניין
½ סלק גדול טרי וקלוף (175 גרם)
½ בצל קטן
2 שיני שום קלופות
חופן פטרוזיליה (חצי כוס)
1 כפית מלח
½ כפית כמון
1/3 כפית קינמון
1/3 כפית פלפל שחור
1 כף שומשום
1 כפית סודה לשתייה
לטיגון
½1 ליטר שמן חמניות או קנולה
אופן ההכנה
בא לכם פלאפל קלאסי?
- משרים את החומוס כ־12 שעות ומחליפים את המים מפעם לפעם (בקיץ, אם הבית חם מאוד מעבירים את הקערה למקרר).
- כעבור 12 שעות מסננים מהנוזלים.
- שמים את הגרגירים המושרים במעבד מזון ומוסיפים סלק, בצל, שום, פטרוזיליה, לחם, מלח, כמון, קינמון ופלפל שחור.
- מתחילים לטחון ומוסיפים 2־4 כפות מים לפי הצורך עד שנוצרת עיסה שאפשר ליצור ממנה כדורים (תנסו!). מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את השומשום, מערבבים ומצננים במקרר כשעה.
- כעבור שעה מחממים שמן בסיר עמוק ומוציאים את התערובת מהמקרר. מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים היטב. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים (אני אוהבת להשתמש בכפפות בעבודה עם סלק).
- כשהשמן חם (אפשר לבדוק ע״י טיגון של כדור אחד: השמן צריך לבעבע סביב הכדור אבל לא להשתולל, שמן חם מדי ישרוף את הקציצה מבחוץ אך לא יטגן אותה מפנים). מטגנים את כל הקציצות בסבבים של עשר יחידות בכל פעם כדי לא לקרר את השמן.
- מוציאים את הקציצות לצלחת מרופדת במגבת נייר ואוכלים מיד עם המון טחינה או יוגורט או שניהם!