רוטב טוב זה תמיד מתכון מבוקש. כשיש רוטב טעים לא צריך לעשות יותר מדי, ומספיק לחתוך כמה עלים של חסה כדי ליהנות מהסלט. כזה הוא הרוטב הזה. המנגו משתלב כל כך טוב עם שאר המרכיבים, שרוב הטועמים אפילו לא יזהו אותו ברוטב.
מרכיבים
לרוטב:
קוביות מחצי מנגו גדול ובשל (¾ כוס)
¼ כוס (50 גרם) שמן זית
¼ כפית מלח
1 שן שום
2 כפות חומץ תפוחים
1 כף מים
הכי מעניין
לסלט:
1 ראש חסה שטוף, יבש וחתוך גס
1 מלפפון חתוך לחצי לאורך ואז לפרוסות דקות
1 שזיף פרוס לפרוסות דקות (או פרי אחר שאתם אוהבים)
¼ בצל סגול חתוך לחצאי עיגולים
חופן אגוזי פקאן קלויים קלות על מחבת ללא שמן
אופן ההכנה
1. שמים את כל חומרי הרוטב בבלנדר או כוס נינג׳ה וטוחנים היטב. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים כף מים וטוחנים שוב, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
שומרים במקרר עד ההגשה.
2. בקערה גדולה מניחים את החסה ועליה מפזרים את כל שאר המרכיבים.
סמוך להגשה מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
מנות מושלמות לסעודה המפסקת