מנות מושלמות לסעודה המפסקת
עוגה טעימה וקלילה שמכינים במהירות, לצד כוס תה או קפה, בבוקר או בערב, לשבת או ליום חול. תמיד צריך עוגה כזאת בבית, והיא מושלמת לשבירת הצום.
מרכיבים
לתבנית אינגליש קייק באורך 30־35 ס״מ
2 ביצים
250 מ״ל שמנת מתוקה 38% או קרם קוקוס
2/3 כוס (כ־133 גרם) סוכר
¼ כוס (50 גרם) שמן
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
2 כפות קקאו
2 כפות חלב
2 כפות סוכר
חופן אגוזי פקאן – קלויים קלות על מחבת ללא שמן
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית אינגליש קייק.
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים, שמנת וסוכר ומקציפים כשלוש דקות לתערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, ובוחשים רק עד שהבלילה אחידה ולא יותר.
4. מעבירים שליש מהבלילה לקערה נוספת ומוסיפים לקערה קקאו, חלב וסוכר. מערבבים לתערובת אחידה.
5. מעבירים את הבלילה הלבנה לתבנית ומעליה מניחים את הבלילה החומה.
6. בעזרת סכין יוצרים פסים בדוגמת 8 ומערבבים קלות ליצירת דוגמת השיש.
7. אופים 35־40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. היזהרו מאפיית יתר כדי שהעוגה לא תהיה יבשה.
8. מקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.
את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר עטופה היטב עד שלושה ימים.