מרכיבים
5־6 מנות
3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים דק־דק
5 גזרים
1 בטטה גדולה
1 דלורית בינונית
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית זנגוויל או קוביית ג׳ינג׳ר טרי קצוצה דק־דק
¼ כפית כורכום
3 שיני שום פרוסות
3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים
חופן אגוזי פקאן – קלויים קלות על מחבת ללא שמן
הכי מעניין
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כ־20 דקות עד שהוא מתרכך ומזהיב.
2. בינתיים מקלפים את כל הירקות וחותכים לקוביות גדולות.
3. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה.
4. מוסיפים את כל הירקות ומערבבים כשתי דקות.
5. מוסיפים את המים עד גובה הירקות ולא יותר.
6. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם מכסה כשעה, עד שהירקות רכים מאוד.
7. טוחנים את המרק בבלנדר מוט, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד קצת מים רותחים וטוחנים שוב.
מנות מושלמות לסעודה המפסקת