מתכון למרק תימני

שאלתי תימנים רבים לגבי המרק המשפחתי שלהם וגיליתי גרסאות רבות, וכל חבר כמובן ״נשבע״ על המרק שלו שהוא הטוב ביותר. לבסוף לקחתי את כל המתכונים ויצרתי מהם מתכון שאהבתי

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרק תימני. | אפרת ליכטנשטט

מרק תימני. | צילום: אפרת ליכטנשטט

המרק התימני שונה מאוד בטעמיו ממרק העוף האשכנזי עליו גדלתי. הוא חריף ועשיר בטעמים, מעט תוקפני ומסחרר, אך העושר שלו כובש וממכר. גם דרך ההכנה שלו שונה – העוף אינו ״מכובס״, והוא טעים מאוד לאכילה כיוון שהוא עובר טיגון ארוך לפני התחלת הבישול.

מרכיבים (8־10 מנות)
3 כפות שמן רגיל
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום פרוסות
6־8 שוקי עוף
2 כפות חוויג׳ (השתמשו בחוויג׳ טרי וחדש)
1 כפית כורכום
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כוסברה יבשה
2 עגבניות גדולות בשלות מרוסקות בבלנדר ומסוננות (או 10 עגבניות שרי)
2 ליטר מים
2־3 תפוחי אדמה מקולפים וחצויים
2 בצלים חתוכים לרבעים
צרור כוסברה

אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר גדול ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים כעשר דקות עד שהוא שקוף ומוסיפים את השום לטיגון של שתי דקות נוספות.
2. מוסיפים את העוף ואת התבלינים – חוויג׳, כורכום, מלח, פלפל וכוסברה יבשה, ומטגנים כעשרים דקות תוך כדי ערבוב והפיכות שוקי העוף כל כמה דקות כדי שייצלו היטב.
3. כשהעוף צלוי מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים היטב כדקה, ומוסיפים את המים ואת תפוחי האדמה, הבצלים והכוסברה. מכסים ומבשלים כשעה או עד שתפוחי האדמה רכים.
4. מגישים בכל צלחת שוק של עוף, תפוח אדמה ובצל.

הכי מעניין

רוצים מרק עוף קלסי?