מרק עוף כשר

מתכון למרק עוף

מרק עוף. | אפרת ליכטנשטט

מרק עוף. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

הטעם המיוחד במרק הזה נוצר בזכות ההשחמה של העוף בתנור לפני שהוא נכנס למרק ובזכות עוד כמה חומרי גלם בלתי שגרתיים

6־8 מנות

מרכיבים

2 גרונות עוף

הכי מעניין

חצי קילו כנפיים

1 שורש סלרי קלוף

1 שורש פטרוזיליה קלוף

חבילת גבעולי סלרי, קצוצים ללא העלים

4 גזרים קלופים

3 שיני שום

3 עלי דפנה

1 גבעול עשב הלימון, קצוץ

גרידה מרבע לימון

2 ליטר מים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־200 מעלות.

2. מניחים את כל חלקי העוף על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשחימים היטב במשך 20־30 דקות.

3. בסיר גדול מאדים את כל הירקות והתבלינים עד להשחמה.

4. מעבירים את חלקי העוף לסיר, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה, עם מכסה.

5. בסיום הבישול מוסיפים גרידת לימון.

6. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

מוציאים את הגרונות לפני ההגשה.

 

 

ט' באלול ה׳תשפ"ה02.09.2025 | 10:36

עודכן ב