חלת דבש מתוקה

מתכון לחלת דבש מקסימה וקלה מאוד להכנה, מתוקה ואפילו קצת דביקה מדבש. כמו כל חלה – היא טובה במיוחד כשהיא טרייה מאוד, אז היא גם רכה ואוורירית

חלת דבש מתוקה. | אפרת ליכטנשטט

חלת דבש מתוקה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (2 חלות בקוטר 28 ס"מ)
1 ק"ג קמח לבן
1 כף (20 גרם) מלח
1/3 כוס (50 גרם) סוכר
2 כפות (18 גרם) שמרים יבשים
2 ביצים בגודל L
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
¼ כוס (80 גרם) דבש
½1 (360 מ"ל) כוסות מים פושרים

לזיגוג
4 כפות דבש מדוללות ב־2 כפות מים רותחים

לזרייה
סוכר גבישי

הכי מעניין

אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב עד להטמעה.
3. מוסיפים את הסוכר, הביצים, השמן והדבש ולשים בעזרת וו הלישה.
4. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך. לשים במשך כ־10 דקות עד לקבלת בצק חלש וגמיש.
5. משמנים את הקערה במעט שמן, מגלגלים את הבצק בתוך הקערה על מנת שיצופה כולו בשמן. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ ומניחים במרכזה קערית זכוכית קטנה. משמנים גם את חלקה החיצוני של הקערית.
7. מחלקים את הבצק לכדורים בקוטר של כ־5 ס"מ. מניחים את הכדורים בתבנית במרווחים של כ־2 ס"מ זה מזה כשצידם החלק כלפי מעלה.
8. מכסים את התבנית ומניחים להתפחה למשך כ־40 דקות. מחממים את התנור ל־175 מעלות.
9. אופים את החלה למשך 20־25 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
10. בזמן האפייה מכינים את הזיגוג: מערבבים את הדבש במים הרותחים. כשהחלה יוצאת מהתנור ובעודה חמה, מברישים אותה בזיגוג הדבש (כמחצית מכמות הזיגוג עבור כל חלה).
11. מפזרים מעט סוכר גבישי.
12. ממתינים לצינון מלא של החלה ומחלצים אותה מהתבנית, על ידי העברת סכין חדה בדפנות התבנית והקערית.
מומלץ להגיש טרי.

חלת דבש מתוקה. | אפרת ליכטנשטט

חלת דבש מתוקה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

דבר אליי בפרחים

רוצים להכין חלה בצורת פרח? כך תעשו זאת, שלב אחרי שלב:
1. מחלקים את הבצק לכדורים. משטחים מעט כל כדור, על גבי משטח עבודה.
2. יוצרים במרכז כל כדור בצק עיגול על–ידי לחיצה של פיית זילוף או כל כלי עגול אחר. שימו לב שיש רק לחרוץ מעט את הבצק ולא לקרוץ אותו לחלוטין.
3. בעזרת סכין חדה חורצים בבצק פסים – למעלה, למטה, ימין ושמאל, בין כל זוג פסים חורצים פס נוסף.
4. מניחים בתבנית אפייה לתפיחה.
5. מברישים לפני האפייה בביצה טרופה ומפזרים במרכז העיגול גרעיני חמניות, שומשום או פרג.

עוד מתכונים לראש השנה